23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες καταγγελίες για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο διερευνά η Αστυνομία Κύπρου

    children internet

    Τρεις διαφορετικές καταγγελίες έφτασαν στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τρία ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12-14 ετών. Σύμφωνα με τις παραπονούμενες, άγνωστος χρήστης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, τις προσέγγισε και με απειλές, τις εξανάγκασε να του αποστείλουν φωτογραφίες που τις απεικόνιζαν γυμνές. Σύμφωνα επίσης με όσα καταγγέλθηκαν, ο χρήστης αυτός, για να προσεγγίσει τις παραπονούμενες χρησιμοποιούσε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να μην γίνεται εύκολα αντιληπτός.

    Έπειτα από αστυνομικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι κάτοχος των ψεύτικων λογαριασμών είναι 20χρονος από την Λευκωσία, στην οικία του οποίου κατά την έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και μια ηλεκτρονική ταμπλέτα (tablet), τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξέταση. Από προκαταρκτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, εντοπίστηκε ένας εκ των ψεύτικων λογαριασμών που διατηρούσε στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Εναντίον του 20χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles