17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nέες ταινίες: Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία, O Εξαιρετικός Κύριος Lazhar, Barbara


    Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία
    Ο Gérard Depardieu βουτάει ξανά στο μενίρ και οι Βρετανοί ζητούν βοήθεια από τους Γαλάτες για αντιμετωπίσουν τις ρωμαϊκές λεγεώνες που έχουν εισβάλλει στη χώρα τους. Α, και επίσης οι Αστερίξ κι ο Οβελίξ έχουν αναλάβει να κάνουν άντρα τον Γιακλωτσίξ, τον μπελαλή ανιψιό του Αρχηγού, που έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια και τη μουσική. Στον ενδιάμεσο θα χαθεί ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο και όπως πάντα οι Ρωμαίοι θα την πληρώσουν για όλα… Σε σκηνοθεσία του Laurent Tirard και πρωταγωνιστές τους Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini και Catherine Deneuve.

    O Εξαιρετικός Κύριος Lazhar
    O κύριος Lazhar, από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο της Γαλλίας. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά και να τους συμπαρασταθεί. Ωστόσο, κανείς δε γνωρίζει το παρελθόν του κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί. Το φιλμ του Philippe Falardeau ήταν υποψήφιο για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2012, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης Καναδικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2011.

    Barbara
    Μετά το Gespenster (2005) και το Yella (2007) αυτή ήταν η τρίτη ταινία του Christian Petzold στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου του. Το φιλμ επικεντρώνεται και πάλι σε μια γυναίκα που φαίνεται να παρασύρεται από τη ζωή σαν ένα φάντασμα. Στη ζωή της κυριαρχεί ο φόβος της επιτήρησης που φαίνεται να ενσωματώνεται ολοκληρωτικά στις διαπροσωπικές σχέσεις.
    1980, Ανατολική Γερμανία και η γιατρός Μπάρμπαρα, έχει υποβάλει αίτηση για να μεταναστεύσει προς τη Δύση. Τιμωρείται με μετάθεση μακριά από την πρωτεύουσα, σ’ ένα νοσοκομείο μιας κωμόπολης. Ο εραστής της στη Δύση, Γιοργκ, σχεδιάζει την απόδρασή της μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Για την Μπάρμπαρα είναι ένα παιχνίδι αναμονής. Μόνο που το νέο της αφεντικό, την μπερδεύει. Την κατασκοπεύει ή είναι ερωτευμένος μαζί της;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles