20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: H Κληρονομιά του Μπορν, Αγάπη, Σιωπηλό Σπίτι, Φθινόπωρο, Η Κόρη

    H Κληρονομιά του Μπορν
    Tony Gilroy, ο σεναριογράφος που διαμόρφωσε το διάσημο franchise κάθεται στην καρέκλα του Paul Greengrass για την τέταρτη προσθήκη και ο Jeremy Renner αναλαμβάνει μία πολύ δύσκολη αποστολή, να αντικαταστήσει στα μάτια του κοινού τον Matt Damon που ταυτίστηκε με τον απόλυτο πράκτορα της νέας γενιάς, τον Jason Bourne. Του οποίου η ζωή στη νούμερο τέσσερα καταιγιστική περιπέτεια, εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών, που εκτός από την βαριά action κληρονομιά, κουβαλάνε και τα περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια που είχαν αποφέρει παγκοσμίως στο office!

    Αγάπη
    Ο μεγάλος νικητής των φετινών Καννών, ακόμα ένα σπουδαίο κινηματογραφικό έργο από τον Michael Haneke που συνεχίζει απτόητος να υπηρετεί τον κινηματογράφο και να μας χαρίζει σπάνιες στιγμές. Για χάρη του ο Jean-Louis Trintignant, που πλέον ερμηνεύει μόνο θεατρικούς ρόλους, επέστρεψε μπροστά από την κάμερα για να παίξει μαζί με την Emmanuelle Riva το ηλικιωμένο ζευγάρι, ένα πάλαι ποτέ ζευγάρι καθηγητών μουσικής, που αντιμετωπίζουν τη φυσική φθορά μέσα στο μικρό διαμέρισμά τους στο Παρίσι. Η αντιμετώπιση της πορείας προς το μοιραίο και τα μεγάλα ερωτήματα που την συνοδεύουν αποτελούν το πεδίο όπου ο Haneke μεγαλουργεί για μία ακόμη φορά.

    Matching Jack
    H ταινία της Nadia Tass αναφέρεται στην ιστορία ενός παιδιού (Tom Russell) και της περιπέτειάς του με την λευχαιμία, αλλά και της προσπάθειας της μητέρας του (Jacinda Barrett) να επικοινωνήσει με τον άντρα της που την απατά. Ενώ εκείνη ψάχνει τον ιδανικό δωρητή, η γνωριμία του γιου της με το αγόρι που νοσηλεύεται στο διπλανό κρεβάτι του νοσοκομείου, θα ανοίξει καινούργιους ορίζοντες και στους δύο.

    Σιωπηλό Σπίτι
    Ο μήνας του Halloween είναι εδώ και μαζί και τα θρίλερ που πάνε πακέτο… Το concept γνώριμο. Έρημο Βικτωριανό σπίτι στην εξοχή, μία γυναίκα που προσπαθεί να το επιδιορθώσει, περίεργοι θόρυβοι από τον πάνω όροφο. Όταν ο πατέρας της θα πέσει από τη σκάλα, εκείνη θα τρέξει να φύγει από το σπίτι, αλλά όλες οι έξοδοι είναι ασφαλισμένες. Θα καταλήξει στο υπόγειο όπου ανακαλύπτει διάφορα πράγματα, αλλά και κάποιον που προσπαθεί να τη φωτίσει με ένα φακό. Κλειστοφοβικό και με πολύ σκοτάδι… Των Chris Kentis και Laura Lau.

    Φθινόπωρο
    Τουρκική ταινία
    για έναν πολιτικό κρατούμενο που είχε συλληφθεί το ’97 όταν ήταν φοιτητής και που αποφυλακίζεται μετά από δέκα χρόνια. Στην επιστροφή του στο γεμάτο ηλικιωμένους χωριό του στη Μαύρη Θάλασσα θα τον υποδεχθεί μόνο η άρρωστη μητέρα του και ο παιδικός του φίλος. Σύντομα θα γνωρίσει μία κοπέλα από την Γεωργία που προσπαθεί να συντηρήσει τη μητέρα και τη κόρη της δουλεύοντας ως πόρνη και θα ενώσουν τις μοναξιές τους… Το φιλμ καταγράφει με έντονο πολιτικό χρώμα τη σκληρή πραγματικότητα της κατάστασης στην Τουρκία.

    Η Κόρη
    Ο Θάνος Αναστόπουλος
    ξετυλίγει την ιστορία ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού, ενός οκτάχρονου αγοριού και μίας χρεοκοπημένης ξυλαποθήκης στη σημερινή Αθήνα, όπου οι αξίες και τα ήθη βρίσκονται σε διαρκή κρίση τα τελευταία χρόνια. Είναι η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη μετά τα Όλο το βάρος του κόσμου και Διόρθωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles