21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Μεθυσμένο Ημερολόγιο, Όσλο 31 Αυγούστου και “απόλυτες” επανεκδόσεις Bunuel

    Μεθυσμένο Ημερολόγιο
    O Johnny Depp υποδύεται τον δημοσιογράφο που κουρασμένος από τη φασαρία της Νέας Υόρκης, θα αποφασίσει να πάει στο Πουέρτο Ρίκο για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα. Ο Depp προσαρμόζεται στην μετα-Αϊζενχάουερ εποχή και στις βραδιές του αλκόολ, με την Amber Heard, μνηστή ενός μυστηριώδους επιχειρηματία να του παίρνει τα μυαλά (λογικό…). Ο Bruce Robinson του Εγώ και ο Φίλος μου, σκηνοθετεί τον Depp που λογικά θα πρέπει να ξετρελάθηκε στην ιδέα πως παίζει σε έργο που είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του σπουδαίου και αγαπημένου του Hunter S. Thompson.

    Όσλο 31 Αυγούστου
    Ο 34χρονος Άντερς, που ολοκληρώνει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών, είναι έξυπνος, όμορφος και από καλή οικογένεια, όμως μέσα του βαθιά είναι δυστυχισμένος από τις τόσες ευκαιρίες που είχε και πέταξε, και απ’ όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους που τον περιέβαλαν και εκείνος παράτησε. Κι ενώ είναι ακόμη νέος, αισθάνεται ότι η ζωή του, από πολλές απόψεις, είναι τελειωμένη. Σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος του και με όλα τα λάθη που έχει κάνει. Του

    Cafe de Flore
    Μία ερωτική ιστορία για ανθρώπους που τους χωρίζουν ο χρόνος και ο τόπος, αλλά συνδέονται με βαθείς και μυστηρίους τρόπους. Η ταινία καταγράφει τις παράλληλες μοίρες μιας νεαρής μητέρας με ένα γιο με ειδικές ανάγκες τη δεκαετία του ’60 στο Παρίσι, και ενός πρόσφατα χωρισμένου άντρα, και πολύ πετυχημένου Dj στο Μόντρεαλ του σήμερα. Αυτό που συνδέει τις δύο ιστορίες είναι η αγάπη, εμμονική, τραγική, διαχρονική. Μία ταινία του Jean-Marc Vallee με την Vanessa Paradis.

    Ανδαλουσιανός Σκύλος / Η Χρυσή Εποχή
    Τι να πρωτοπείς για ένα από τα πιο πρωτοποριακά φιλμ όλων των εποχών, ένα δημιούργημα που άλλαξε τον κινηματογράφο και τη ζωή γενικότερα…Οι Luis Bunuel και Salvador Dali είχαν σκοπό να επιχειρήσουν για πρώτη φορά να δείξουν πως η τέχνη δεν υπάρχει μόνο για να ψυχαγωγεί τα πλήθη αλλά και για να εκφράζει τις πιο σκοτεινές σκέψεις μας. Ένα «βρώμικο» όργιο πόθου και διάβρωσης, που το έφτιαξαν δύο νέοι που προσπάθησαν να επαναστατήσουν απέναντι στο κατεστημένο. Και το κατάφεραν μέσα σε 16 λεπτά!
    Όσο για την Χρυσή Εποχή και εδώ το δίδυμο “αφέθηκε” να ανατρέψει τα στάνταρ και να θέσει νέα δικά του, με μία ιστορία ατελέσφορης αγάπης ενός άντρα και μίας γυναίκας, πάντα μέσα από ασυμβίβαστη ροή, αλλά και τις αγαπημένες τους αναφορές στην αστική τάξη ή την εκκλησία. Διπλή απόλαυση Bunuel που δεν γίνεται να αγνοηθεί…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles