16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Οι κυρίαρχοι Εκδικητές, ένας Ζωολογικός Κήπος και ο Υπουργός

    Οι Εκδικητές
    Αυτό που φανταζόσουν πως θα συνέβαινε μόνο στα πιο τρελά όνειρά σου, τελικά έγινε πραγματικότητα. Οι Εκδικητές κατέφθασαν united, και προφανώς, ανίκητοι! Εάν… ήμασταν ο Spiderman θα κρατάγαμε μούτρα. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη μάζωξη σούπερ ηρώων στην ιστορία του κινηματογράφου. Τους ξέρουμε από τα ανεξάρτητα κατορθώματα τους, αλλά η ιδέα πως θα ενώσουν τις υπερφυσικές δυνάμεις τους, αποτελεί απλά το πιο σπουδαίο και μεγάλο κινηματογραφικό happening της φετινής χρονιάς.

    Ο Joss Whedon -δημιουργός του Buffy The Vampire Slayer και κάτι σαν geek ήρωας- έχει την πιο προκλητική δουλειά που συνάντησε ποτέ σκηνοθέτης. Και δεν μιλάμε για την διαχείριση των 220 εκ. δολαρίων του budget, το βάρος της Marvel που πέφτει πολλαπλασιασμένο στις πλάτες κλπ. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το πως μοιράζεις το χρόνο ανάμεσα σε τόσους πρωτοκλασάτους αστέρες. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, και κάτι τόσο δεδομένο πως θα αποτέλεσει blockbuster, που στο opening weekend το Hollywood μέχρι που μπορεί και να έχει κλειστά τα κινητά του.

    Ο Thor θα εμφανιστεί πιο ώριμος από το πρώτο του σόλο ταξίδι, ο Hulk ξεκινά το φιλμ περιέργως cool, μέχρι φυσικά να πρασινίσει από το κακό του, ο Captain America έχει αυτή την έντονη μοναχικότητα που τον χαρακτηρίζει, ο Hawkeye είναι ένας κανονικός outsider. Τρελές προσωπικότητες και alter egos που πρέπει να σώσουν τον κόσμο, μέσα σε super cool στολές. Καλύτερα δεν γίνεται…

    Ο Ζωολογικός μας Κήπος
    Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Cameron Crowe (Almost Famous) επιστρέφει με μία αληθινή ιστορία για την αναζήτηση της ευτυχίας, τη δύναμη της οικογένειας και τον θρίαμβο της ελπίδας. Κοινώς family entertainment, με ζώα αλλά και light «δράμα» για υπόστρωμα.
    Ο Matt Damon υποδύεται το χήρο πατέρα, που αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Τα εμπόδια όμως είναι αμέτρητα για να καταφέρει να τον κρατήσει ανοιχτό, θα χρειαστεί μεγάλο κουράγιο για να αφοσιωθεί παράλληλα στα παιδιά του και στη νέα του υποχρέωση. Εκτός του Damon πρωταγωνιστούν και οι Scarlett Johansson, Elle Fanning, Patrick Fugit.

    Elles
    Η πάντα γοητευτική Juliette Binoche, υποδύεται τη δημοσιογράφο του περιοδικού ELLE, που γράφει ένα άρθρο για το φαινόμενο της πορνείας στους φοιτητές. Οι συναντήσεις με δύο σκληρά εργαζόμενες αλλά και ανεξάρτητες νεαρές γυναίκες, θα την βάλουν σε σκέψεις, γιατί εκεί που περίμενε μιζέρια και δυστυχία, θα ανακαλύψει γυναίκες δυναμικές, ελεύθερες και περήφανες. Εμείς να τα βλέπουμε… Μία ταινία της Malgorzata Szumowska.

    Ο Υπουργός
    Δραματική ταινία του Pierre Schöller όπου ο Υπουργός Μεταφορών Bertrand Saint-Jean δέχεται ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα. Ένα λεωφορείο έχει πέσει σε μια χαράδρα και πρέπει να πάει επιτόπου. Από εκεί αρχίζει η περιπέτεια του κρατικού λειτουργού μέσα σ’ έναν κόσμο απίστευτα σύνθετο, όπου συγκρούονται ένα σωρό συμφέροντα και όπου τα πάντα να συνδέονται μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αντοχής και του πόσο μπορεί κάποιος να αντέξει σ’ ένα Κράτος που καταβροχθίζει αυτούς που το υπηρετούν. H ταινία κέρδισε το Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ των Καννών 2011.

    Αίσθηση του έρωτα
    Ο David Mackenzie (Ο νεαρός Αδάμ, Ημερολόγιο ενός Ρομαντικού Ηδονοβλεψία, Ζιγκολό) προσαρμόζει στο βρετανικό του στυλ την ιστορία ενός ζευγαριού (Eva Green, Ewan McGregor) της Σούζαν, μία επιστήμονας που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις και του Μάικλ, ενός ταλαντούχου σεφ. Που μαθαίνει τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι, ενώ όλος ο πλανήτης οδεύει σ’ έναν δρόμο δίχως επιστροφή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles