22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες: Skyfall, The Dinosaur Project, Κι Αν Ζούσαμε Όλοι Μαζί;, Encadia, Banksy: Η Τέχνη στο Δρόμο


    Skyfall
    H επιστροφή του James Bond στην 23η περιπέτειά του, η επέτειος των 50 χρόνων από την στιγμή που βγήκε στο κινηματογραφικό πανί (με το μυθικό Dr.No), η επιλογή του Sam Mendes για να βγάλει στην επιφάνεια ένα πιο δραματικό ύφος και να μας βάλει να δούμε τον διάσημο πράκτορα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα… Όλα θυμίζουν τον διάσημο πράκτορα αυτές τις μέρες, που μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα ever, φαντάζοντας ο πλέον διαχρονικός κινηματογραφικός χαρακτήρας μισό αιώνα μετά τη γέννησή του, ένα επίτευγμα που παρόμοιό του δεν έχει να επιδείξει κανένας άλλος. Όσο για το Skyfall, αυτό δίνει δραματική έμφαση στους ρόλους, κάνει ακόμα πιο ανθρώπινο και ευάλωτο τον Daniel Craig, με το εξαιρετικό καστ των Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe, Helen McCrory, Javier Bardem, Naomie Harris και Judi Dench, να συμβάλουν σε μία νέα προσέγγιση του 007 και του αγώνα που πρέπει να κάνει όταν η Μ16 θα αρχίσει να απειλείται από μέσα και απ’ έξω. Α, και το νου σας για τη δική μας sexy Τόνια Σωτηροπούλου!

    The Dinosaur Project
    Βρετανική ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, που αναφέρεται στην εξαφάνιση μιας αποστολής. Ένα σακίδιο που θα βρεθεί, περιέχει 100 ώρες φιλμ υλικού που αφηγείται την ιστορία της εξαφάνισης της εξερευνητικής ομάδας που είχε βάλει ως σκοπό να εντοπίσει το Mokele Mbembe, ένα μυθικό τέρας που θεωρείται ότι κατάγεται από τους δεινοσαύρους…

    Κι Αν Ζούσαμε Όλοι Μαζί;
    Ταινία συμπαραγωγής Γερμανίας-Γαλλίας, που προσεγγίζει τα θέματα της τρίτης ηλικίας με τις Geraldine Chaplin και Jane Fonda να υποδύονται την ώριμη… πραγματικότητά τους. Το φιλμ αναφέρεται σε πέντε φίλους που είναι μαζί για περισσότερα από σαράντα χρόνια και που θα αποφασίσουν να συγκατοικήσουν σε ένα σπίτι. Αυτή η συγκατοίκηση θα γίνει στην πορεία δημιουργική και θα επαναφέρει μνήμες από τις παλιές καλές εποχές…

    Encardia, η πέτρα που χορεύει
    Η ταινία που κέρδισε το Μεγάλο βραβείο κοινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012, παρακολουθεί το ελληνικό μουσικό συγκρότημα encardia που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση των Ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας. Συστηματικά από την ίδρυσή του συγκροτήματος (εδώ και 8 περίπου χρόνια) τα μέλη του, ταξιδεύουν στην Νότια Ιταλία, ερευνώντας και αναδεικνύοντας τα βασικά στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού που αναπτύχθηκε εκεί.

    Η Πόλη των Παιδιών
    Η ταινία ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, τη σχέση τεσσάρων ζευγαριών μέσα στην οικονομική κρίση. Μία παραγωγή βραβευμένη από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (με το βραβείο Fipresci) και από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών ως η καλύτερη ελληνική ταινία στο 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2011. To σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα.

    Banksy: Η Τέχνη στο Δρόμο
    Ο Τιερί, ένας εκκεντρικός Γάλλος ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού, πείθει τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου να κινηματογραφηθούν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως ετοιμάζει. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επεξεργαστεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό. Τότε αναλαμβάνει δράση ο σπουδαιότερος street art καλλιτέχνης του κόσμου, ο περίφημος κουκουλοφόρος Banksy, του οποίου τα έργα κοσμούν τοίχους σε κάθε μεριά του πλανήτη…Ένα σκανδαλιστικό, αλλά και ξεκαρδιστικό, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο της τέχνης διεθνώς και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles