17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέες ταινίες Ultra HD Blu-ray διαρρέουν online: Και το μυστήριο παραμένει για την κρυπτογράφηση AACS 2

    Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες, πλήρη αντίγραφα των UHD Blu-ray Discs ήταν αδύνατο να βρεθούν σε γνωστές ιστοσελίδες πειρατικού περιεχομένου. Με την ισχυρή κρυπτογράφηση AACS 2, οι δίσκοι θεωρούνταν αδύνατο να αντιγραφούν, όμως ορισμένοι ίσως βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν τους περιορισμούς. Έπειτα από το πρώτο Ultra HD Blu-ray Disc να έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι δυο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους.

    infernouhd-e1497254218125

    Μετά το Smurfs 2, το Patriots Day και το Inferno εμφανίστηκαν σε γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα, οι δυο τελευταίες έγιναν διαθέσιμες από το πασίγνωστο group TERMiNAL. Αν και τα leaks φαίνονται να είναι έγκυρα, παραμένει μυστήριο πως έγιναν rip τα συγκεκριμένα Blu-Ray discs. Μερικοί υποστήριξαν ότι η κρυπτογράφηση AACS 2 ίσως να έχει σπάσει, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευσή μας, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Και το ενδιαφέρον είναι, ότι τα TERMiNAL releases δεν αναφέρουν κάτι επί του συγκεκριμένου θέματος.

    Μια εναλλακτική εξήγηση, θέλει την ύπαρξη κάποιου είδους exploit που επιτρέπει να ξεπεραστεί η κρυπτογράφηση. Κάποιοι μιλούν για ένα private exploit του Intel SGX το οποίο επιτρέπει την εξαγωγή του περιεχομένου που το PowerDVD έχει στη μνήμη. Υπάρχει ακόμη, η πιθανότητα ύπαρξης ενός private media player exploit, το οποίο επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα του κρυπτογραφημένου δίσκου.

    Καταγραφή

    Ίσως όλη η μυστικοπάθεια γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι δεν θέλουν να γίνει γνωστός ο τρόπος και γίνει patch το exploit. Θεωρητικά, η κρυπτογράφηση AACS 2 μπορεί να σπάσει, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει κάπως απίθανο, καθώς έχει δυο ξεχωριστά keys που πρέπει να σπάσουν, κάτι αρκετά δύσκολο. Φυσικά, τέτοια releases που κάνουν την εμφάνισή τους σε πειρατικές ιστοσελίδες, είναι λιγότερο δημοφιλή. Ας μην ξεχνάμε ότι απαιτούν αρκετά GBs αποθηκευτικού χώρου και bandwidth.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles