27.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Νέο άνοιγμα στην τεχνητή νοημοσύνη από την Amazon- 4 δισ. δολάρια επενδύει στην Anthropic

    Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνεχώς για τις επενδύσεις των τεχνολογικών κολοσσών στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι περισσότερες εταιρείες –Meta, Google, Microsoft κ.λ.π.- έχουν μπει ήδη στο παιχνίδι. Ήταν ζήτημα χρόνου, να δούμε και μια μεγάλη επένδυση από την Amazon.

    Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην υψηλού προφίλ startup Anthropic, γνωστή για το νέο της chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Claude 2, που αποτελεί και το βασικό ανταγωνιστή του ChatGPT.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Anthropic καθιστά την Amazon την κύρια cloud computing υπηρεσία της και χρησιμοποιεί τσιπ της στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ως προς την εκπαίδευση και ανάπτυξη των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης της. Από πλευράς της η Amazon θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Claude 2

    Σε κοινή συνέντευξη, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του τμήματος cloud της Amazon και της Anthropic δήλωσαν ότι η άμεση επένδυση θα είναι 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, με κάθε μέρος να έχει την εξουσία να ενεργοποιήσει άλλα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την Amazon.  Αρνήθηκαν να δηλώσουν πόσα χρήματα θα κατέχει τώρα η Amazon από την Anthropic ή την ενημερωμένη αποτίμηση της startup, η οποία εκτιμάται τελευταία σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Amazon δήλωσε ότι δεν θα κερδίσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο και ότι το μερίδιό της ανέρχεται σε μειοψηφική θέση.

    Διαβάστε επίσης:

    iPhone 15 Pro στο απόλυτο teardown video! Δείτε τον «εσωτερικό κόσμο» της νέας ναυαρχίδας της Apple!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles