20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέο Mac Mini με το Apple M1 chipset

    Μπορεί πρωταγωνιστές στο χθεσινό “One More Thing” event της Apple να ήταν, φυσικά, τα MacBooks με το νέο “ιδιόκτητο” chipset της εταιρείας Μ1, όμως είχαμε πρεμιέρα και για νέο Mac Mini, το οποίο εκμεταλλεύεται και αυτό τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή. Η συσκευή έρχεται δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του προκατόχου της με 8ης γενιάς Intel Core processors.

    Σύμφωνα με τα tests που έχει πραγματοποιήσει η Apple, η νέα CPU είναι τρεις φορές ταχύτερη απ’ αυτή των Intel μοντέλων, ενώ η GPU είναι έξι φορές πιο γρήγορη. Η αμερικανική εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι το νέο Mac Mini είναι 5 φορές γρηγορότερο από το “κορυφαίο PC” της αγοράς, χωρίς, βέβαια, να αναφέρονται λεπτομέρειες.

    Σχετικά με όσα σημειώνονται όσον αφορά την απόδοσή του, το νέο Mac Mini είναι μία συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από προγραμματιστές, game developers ή άτομα που επεξεργάζονται μουσική και βίντεο, αποτελώντας ένα επαγγελματικό εργαλείο και όχι μόνο έναν υπολογιστή γραφείου ή ένα HTPC.

    Σε αντίθεση με το νέο MacBook Air, το Mac Mini διαθέτει ενεργή ψύξη. Η συσκευή διαθέτει δύο θύρες USB-C για USB 4 και Thunderbolt (έως 40 Gbps), δύο θύρες USB-A 3.1 Gen 2 (έως 10 Gbps), καθώς και μια θύρα gigabit Ethernet (υποστηρίζεται και το Wi-Fi 6). Επιπλέον, διαθέτει θύρα HDMI 2.0 για έξοδο 4K/60Hz και DisplayPort (μέσω USB-C) για οθόνη 6K / 60Hz. Θα μπορείτε επίσης να έχετε συνδεδεμένες δύο οθόνες 4k / 60Hz εάν χρησιμοποιείτε τόσο το HDMI όσο και το DisplayPort.

    Το νέο M1-powered Mac Mini θα κοστίζει από 700 δολάρια στην πιο οικονομική έκδοση με 8GB RAM και 256GB SSD.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles