16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέο ρεκόρ ταχύτητας στα φορτηγά θέλει η Volvo με το… «Iron Knight!»

    Στον… σιδερένιο ιππότη της (Iron Knight) φαίνεται πως βασίζει τις ελπίδες της για ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ η Volvo, σύμφωνα πάντα με την τελευταία ανακοίνωση Τύπου που έκανε, στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ τεχνικών, μηχανικών και σχεδιαστών!

    iron-knight

    Το «Ιron Knight»  αποτελεί το καμάρι της Volvo Trucks και είναι στην πράξη ένας custom-made τράκτορας με κινητήρα που «βγάζει» 2.400 άλογα, αρκετά για να του δώσουν την ευκαιρία να επιτύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στις 24 Αυγούστου– μια προσπάθεια που θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Volvo.

    iron-knight (1)

     

    Για να το καταφέρει αυτό, το Iron Knight διαθέτει υδρόψυκτο interlooler και τέσσερα turbochargers, που παράγουν ιπποδύναμη 2.400 αλόγων και 6.000 Nm ροπής. Η κλίμακα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων έχει μειωθεί και το λογισμικό έχει επαναπρογραμματιστεί, έτσι ώστε ο κινητήρας να επικοινωνεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται με τις ταχύτητες. Η καμπίνα είναι φτιαγμένη από φάιμπεργκλας και είναι σχεδιασμένη να μειώνει την αντίσταση του αέρα στο ελάχιστο δυνατόν.

    Στο τιμόνι για την απόπειρα στις 24 Αυγούστου θα βρίσκεται ο Μπόιζε Όβερμπρινκ, και το «Iron Knight» θα «αγωνιστεί» για να επιτύχει παγκόσμιο ρεκόρ σε δύο κατηγορίες, τα 500 και τα 1.000 μέτρα από κατάσταση ακινησίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles