16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέο σκάνδαλο: Η Mitsubishi παραδέχθηκε παρατυπίες στα τεστ κατανάλωσης καυσίμων!

    Νέο σκάνδαλο τύπου Volkswagen για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Mitsubishi παραδέχθηκε “παρατυπίες σις δοκιμές κατανάλωσης καυσίμων” σε κινητήρες που τοποθετήθηκαν σε περίπου 625.000 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ιαπωνία, με τον πρόεδρό της να απολογείται για το σκάνδαλο.

    mitsubishi

    Η εταιρεία δημοσίευσε δελτίο τύπου που εξηγεί ότι το προσωπικό της παραποίησε εσφαλμένα δοκιμές ώστε να παρουσιάσει καλύτερα ποσοστά κατανάλωσης καυσίμων από τις πραγματικές τιμές, προσθέτοντας ότι “η μέθοδος δοκιμής ήταν επίσης διαφορετική από εκείνη που απαιτείται από την ιαπωνική νομοθεσία”.

    Οι δοκιμές αφορούσαν δύο δικά της μοντέλα (eK Wagon and eK Space) και δύο μοντέλα της Nissan (Dayz και Dayz Roox). Συνολικά 625.000 αυτοκίνητα φαίνεται ότι περιλαμβάνονται σε αυτά στα οποία έχουν παραποιηθεί τα tests κατανάλωσης από τα μέσα του 2013.

    Όπως σημειώνει η εταιρεία πάντως, έχει σταματήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις των μοντέλων αυτών και θα συζητήσει με τη Nissan σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων. Επιπλέον θα διερευνήσει εάν έχει υπάρξει παραποίηση και σε αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στο εξωτερικό.

    Μετά τις αποκαλύψεις η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 15% χάνοντας κεφάλαια συνολικής αξίας 1,2 δισ. δολαρίων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles