20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Νέο τοπίο δημιουργεί η συμφωνία εξαγοράς της Wind Ελλάς από την United Group με ένα δισ. ευρώ

    Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών δημιουργεί η συμφωνία για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Wind Ελλάς, από την United Group με τίμημα 1 δις ευρώ (δηλαδή 6,5 φορές τα κέρδη της Wind το 2020). Σε μια πρώτη της τοποθέτηση μετά την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group έκανε λόγο για έναν, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περάν της United Group – BC Partners, υπήρξαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την Wind με τις πληροφορίες να λένε ότι στη σχετική λίστα ήταν η CVC Capital Partners.

    Ωστόσο, το deal έκλεισε εξαιρετικά γρήγορα και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που υπήρξε από πλευράς αγοραστών. Επίσης, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση έγινε απευθείας μεταξύ BC Partners και των μετόχων της Wind (Crystal Almond Holdings Limited) καθώς Due diligence είχε γίνει και στο παρελθόν, και το μόνο που απέμενε ήταν η συμφωνία για το τελικό τίμημα. Χαρακτηριστικό της ταχύτητας με την οποία εξελίχθησαν τα πράγματα είναι και το γεγονός ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα, ώστε οι διευθύνοντες σύμβουλοι Wind και Nova ήταν σε διακοπές την ημέρα της ανακοίνωσης!!!

    Το ενδιαφέρον είναι βέβαια στην επόμενη μέρα. Το deal θα κλείσει τυπικά στις αρχές του 2022 καθώς χρειάζονται και οι εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Οι πληροφορίες λένε ότι πρώτος στόχος είναι η ενίσχυση της κινητής, ώστε να περάσει στη δεύτερη θέση. Δεύτερος στόχος είναι η απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνει στροφή και σε έργα ICT.

    Η όλη κατάσταση που διαμορφώνεται θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι είναι ανησυχητική αν όχι ενοχλητική για τη Vodafone. Και αυτό γιατί είναι σίγουρο ότι στην κινητή θα υπάρξει μεγάλη εμπορική επίθεση από την πλευρά της Wind, έχοντας πλέον και τη Nova και τη δυνατότητα για παροχή πολύ ολοκληρωμένων πακέτων. Ήδη ξεκίνησε να γίνεται χαμός με τις προσφορές στα συμβόλαια κινητής και σταθερής με φοβερές τιμές και εκπτώσεις από τους παρόχους. Ειδικά από Wind και Vodafone.

    Από πλευράς του ομίλου ΟΤΕ, δείχνουν να μην ανησυχούν ιδιαίτερα. Άλλωστε, περίμεναν το deal όπως είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου τα οποία ήταν θετικά. Γενικά, την περίοδο αυτή στον ΟΤΕ, δείχνουν να κυλούν όλα ομαλά , καθώς «απαλλάχθηκαν» πλέον από το «βαρίδι» της Telekom Romania. Μια κίνηση, που πέραν όλων των άλλων, επέφερε και παράπλευρα οφέλη, όπως το έκτακτο μέρισμα 0,40 με 0,45 ευρώ / μετοχή που αναμένεται να δώσει ο ΟΤΕ στα τέλη του χρόνου στους μετόχους του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles