19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νεοφυείς επιχειρήσεις με γυναίκες ιδιοκτήτριες έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας

    Στο αρνητικό συμπέρασμα ότι η συμμετοχή των γυναικών στον τομέα των ΤΠΕ  δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία έτη, καταλήγει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας. “έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας”, σημειώνει η Επιτροπή και υπογραμμίζει ότι έως το 2020, 500.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον τομέα της τεχνολογίας. “Δυστυχώς, οι Ευρωπαίες ενδέχεται να μην μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες – το ίδιο ισχύει και την οικονομία της Ευρώπης”, σημειώνει η σχετική έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χθες σχετικά με τις γυναίκες στην ψηφιακή εποχή.

    Όπως διαπιστώνει η Έκθεση, μόνο το 24,9% των γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παίρνουν πτυχία σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία. Παράλληλα, όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στον τεχνολογικό τομέα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι νεοφυείς επιχειρήσεις με γυναίκες ιδιοκτήτριες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά μόνο το 14,8% των ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων είναι γυναίκες.

    Με στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό τομέα, η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, κυρία Μ. Γκαμπριέλ, παρουσίασε, χθες, σχέδια για την προαγωγή παραδειγμάτων προς μίμηση στον τομέα ΤΠΕ, για την αμφισβήτηση των στερεοτύπων, την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της παιδείας, καθώς και για την υποστήριξη περισσότερων γυναικών επιχειρηματιών. Η πρωτοβουλία για τις γυναίκες στην ψηφιακή εποχή θα υλοποιηθεί το 2018 και το 2019.

    Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, δήλωσε: “Το μέλλον της Ευρώπης θα είναι ψηφιακό και είναι στο χέρι μας να το καταστήσουμε πολυδεκτικό. Οι γυναίκες και τα κορίτσια δεν μπορούν να αποκλειστούν από την ψηφιακή μεταμόρφωση της οικονομίας και της κοινωνίας μας”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles