16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σημαντική διάκριση για την Κύπρο: 2ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

    DSC_3000

    Σημαντική διάκριση για την Κύπρο, πέτυχε μια από τις εννέα κυπριακές συμμετοχές, που έλαβαν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”. Η Κύπρος πήρε το συγκεκριμένο βραβείο στην κατηγορία συγγραφής άρθρων στις ηλικίες 15-18 ετών, με τη συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Αγίας Φυλάξεων, Μάριου Δανιήλ, Κυριακής Χατζηχαμπή και Κατερίνας Παπαμιλτιάδους. Το θέμα του άρθρου τους αφορούσε «Μεγάλα αναπτυξιακά έργα… μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις – Το παράδειγμα της Μαρίνας Λεμεσού» ενώ υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κα Δήμητρα Χατζηχαμπή.

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 27 συνολικά χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και διαγωνίστηκαν σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες. Τις συμμετοχές των μαθητών αξιολόγησε πενταμελής επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες γνωστών φορέων και οργανισμών στο χώρο του περιβάλλοντος [UNESCO, National Geographic, European Environment Agency (EEA), International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) Young Maters Programme και Wrigley Company Foundation].

    Σημειώνεται ότι οι κυπριακές συμμετοχές είχαν αναδειχτεί μέσα από τον τοπικό διαγωνισμό (για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων) που διοργανώνεται στη χώρα από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και τυγχάνει της στήριξης της Cyta για έντεκα χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles