20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Νέοι περιορισμοί για την προστασία ανηλίκων σε Facebook και Instagram

    Το 2021, η Meta έθεσε κάποιους περιορισμούς στους ενήλικες στο Instagram, εμποδίζοντας να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών που δεν τους ακολουθούν. Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει αυτόν τον κανόνα για να συμβάλει στην προστασία των εφήβων από δυνητικά ανεπιθύμητες επαφές. Οι χρήστες κάτω των 16 ετών ή των 18, ανάλογα με τη χώρα τους, δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν DMs από οποιονδήποτε δεν ακολουθούν, ακόμα κι αν αποστέλλονται από άλλους εφήβους.

    Αυτό το νέο μέτρο ασφαλείας ισχύει τόσο για το Instagram όσο και για το Messenger. Για το Messenger, ειδικότερα, οι νεαροί χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα μόνο από τους φίλους τους στο Facebook ή από άτομα στις επαφές του τηλεφώνου τους. Δεδομένου ότι αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή, οι έφηβοι που έχουν λογαριασμούς υπό γονική επίβλεψη θα πρέπει να πάρουν έγκριση για τυχόν αλλαγές από τον κηδεμόνα τους. Ωστόσο, η ρύθμιση εξαρτάται από την ηλικία ενός χρήστη που έχει δηλωθεί και την τεχνολογία της Meta που έχει σχεδιαστεί για να προβλέπει τις ηλικίες των χρηστών, οπότε δεν είναι 100% αλάνθαστη.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Samsung εγκαινιάζει τα Galaxy Experience Spaces προσκαλώντας το κοινό στην εποχή του Galaxy AI

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles