18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Νέος ταχύτερος iMac με M3 chipset και περισσότερη μνήμη

    Η Apple πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε τα νέα M3 chips στο “Scary fast” event και αποκάλυψε νέα MacBook που τροφοδοτούνται από το νέο Apple silicon. Επιπλέον, ο τεχνολογικός “γίγαντας” με έδρα το Κουπερτίνο παρουσίασε και τον iMac 24″ με το νέο Μ3 chipset, περισσότερη μνήμη και ray tracing.

    Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, ο σχεδιασμός του M3 iMac είναι παρόμοιος με αυτόν της προηγούμενης γενιάς που τροφοδοτείται από το M1 chip. Ωστόσο, το νέο chip το καθιστά έως και 2 φορές ταχύτερο από το M1 iMac, έως και 2,5 φορές ταχύτερο από τον iMac 27″ με επεξεργαστή Intel και έως 4 φορές ταχύτερο από το iMac 21,5″.

    Ο M3 iMac – με macOS Sonoma – έχει επίσης μεγαλύτερη μνήμη. Η έκδοση με GPU 8 πυρήνων στο M3 διαθέτει μνήμη RAM 8 GB, 16 GB και 24 GB και επιλογές αποθήκευσης SSD 256 GB, 512 GB και 1 TB, ενώ το μοντέλο GPU 10 πυρήνων διαθέτει επιλογή αποθήκευσης 2 TB. Υπάρχει επίσης μια έκδοση GPU 10 πυρήνων με 512 GB βασικού αποθηκευτικού χώρου.  Η παραλλαγή GPU 8 πυρήνων διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 3/USB 4, ενώ το μοντέλο GPU 10 πυρήνων διαθέτει δύο επιπλέον θύρες USB-3. Το πρώτο έρχεται σε μπλε, πράσινο, ροζ και ασημί χρώμα, ενώ το δεύτερο έχει τρεις ακόμη επιλογές – κίτρινο, πορτοκαλί και μοβ. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που αγοράζετε, λαμβάνετε ταπετσαρίες και αξεσουάρ που ταιριάζουν με το χρώμα.

    Εκτός από το νέο chip, ο ανανεωμένος iMac 24″ διαθέτει Wi-Fi 6E για καλύτερες download ταχύτητες και Bluetooth 5.3 για βελτιωμένη συμβατότητα με τα πιο πρόσφατα αξεσουάρ Bluetooth. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Gigabit Ethernet στα μοντέλα GPU 10 πυρήνων, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στην έκδοση GPU 8 πυρήνων.  Η οθόνη 24″ στο M3 iMac είναι μια οθόνη Retina 4.5K ανάλυσης 4,480×2,250 pixel και φωτεινότητας 500 nits. Το M3 iMac διαθέτει σύστημα έξι ηχείων και υποστηρίζει Spatial Audio και Dolby Atmos. Διαθέτει επίσης κάμερα FaceTime 1080p και συστοιχία τριών “studio-quality” μικροφώνων.

    Η Apple λέει ότι ο M3 iMac είναι κατασκευασμένος χρησιμοποιώντας 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στη βάση, μαγνήτες σπάνιων γαιών και συγκόλληση ανακυκλωμένου κασσίτερου σε πολλαπλά PCB, με την επιμετάλλωσή τους να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο χρυσό – μια πρωτιά για ένα iMac. Η βασική 8-πύρηνη GPU M3 iMac κοστίζει 1,299 $, ενώ το μοντέλο GPU 10 πυρήνων ξεκινά από 1,499 $. Και τα δύο είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Apple σε 27 χώρες, με την αποστολή να ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Είναι επίσημο: Έρχονται συνδρομές σε Facebook, Instagram και X (Twitter)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles