18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Υπερσπάνια κονσόλα NES με επικάλυψη από χρυσό 24 καρατίων πωλείται… 5.000$!

    H Analogue είναι μία εταιρεία που είναι πολύ γνωστή στις τάξεις των φίλων του retro gaming, καθώς πουλάει το Nt, μία modified εναλλακτική version του NES. Πρόσφατα, η συγκεκριμένη εταιρεία το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς ως φόρο τιμής στo Legend of Zelda (που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία του) δημιούργησε μία υπερσπάνια έκδοση της ιστορικής κονσόλας της Nintendo, NES, η οποία είναι επικαλυμμένη με χρυσάφι 24 καρατίων!

    Analogue NES (4)

    Η Analogue θα κυκλοφορήσει μόλις 10 κονσόλες, όπου η τιμή τους θα ανέρχεται στα 5.000 δολάρια (10 φορές περισσότερο από το κανονικό Nt). Οι εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς κάθε μονάδα έρχεται με ένα χρυσό cartridge του αρχικού Zelda που κυκλοφόρησε το 1986 και το θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη κονσόλα είναι region-free που σημαίνει ότι είναι σε θέση να τρέξει τόσο τα αμερικανικά cartridges του NES όσο και τα ιαπωνικά. Επίσης, στο εν λόγω golden NES υπάρχουν ορισμένες ειδικές ports που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες της κονσόλας να συνδέουν τα κλασικά χειριστήρια της Nintendo.

    Analogue NES (2)

    Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν 79$ και να προσθέσουν μία θύρα HDMI που έτσι τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν τους ιστορικούς 8-bit τίτλους στις σύγχρονες τηλεοράσεις. Αν μη τι άλλο μία εξαιρετική δουλειά, ασχέτως εάν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για το 99,9% του πληθυσμού στη Γη.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles