16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Netscape Navigator. Ο πρώτος browser που διατέθηκε στο ευρύ κοινό (…πριν 20 ακριβώς χρόνια)

    Δεν ήταν ο πρώτος browser που δημιουργήθηκε ποτέ, ήταν όμως ο πρώτος που διατέθηκε στο ευρύ κοινό. Ο λόγος για τον Netscape Navigator, που σίγουρα θυμάστε οι “παλαιότεροι” και έκανε πρεμιέρα σαν χθες, στις 13 Οκτωβρίου του 1994, πριν από 20 χρόνια.

    Αυτό είναι το δελτίο τύπου της Mosaic Communications που ανακοινώνει την beta release του Netscape Network Navigator, τον οποίο οι δημιουργοί του, Marc Andreessen και Jim Clark, εμπνεύστηκαν από τον browser Mosaic.

    Netscape Navigator

    Ο Netscape κυριάρχησε τα ακόλουθα χρόνια, αργότερα, ωστόσο, είχε καθοδική πορεία, λόγω της παρουσίας στην αγορά του… Internet Explorer από τη Microsoft. H ανάπτυξή του σταμάτησε το 2007, από την AOL που τον είχε εξαγοράσει, ενώ η υποστήριξή του από την εταιρεία έληξε τον επόμενο χρόνο. Όσο για όλους εμάς, έχουμε πλέον στραμμένο στο βλέμμα μας, πέρα από τον Internet Explorer, και σε άλλες νεότερες λύσεις όπως ο Google Chrome ή ο Mozilla Firefox.

    Ωστόσο, είναι πάντα καλό να θυμόμαστε στιγμές από το Διαδίκτυο που μπορεί να είναι… σχετικά πρόσφατες, έχουν προλάβει όμως να γράψουν τη δική τους ιστορία. Η πρεμιέρα του Netscape Navigator είναι σίγουρα μία από αυτές, ακολουθώντας σημαντικούς “σταθμούς” για τη διαδικτυακή ιστορία, όπως το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε ποτέ από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο μέσω του ARPANET από τον Vint Cerf ή τη δημοσίευση της πρώτης ιστοσελίδας στο World Wide Web από τον Tim Berners-Lee, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles