21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό το ποδήλατο θα θέλεις να το αγοράσεις. Πιάνει τα 80 χλμ. και είναι το μέλλον σε δυο τροχούς

    Προφανώς και δεν είναι τυχαίο το όνομα του. Το λένε Audi Wörthersee e-bike και παρουσιάστηκε στην ομώνυμη λίμνη της Αυστρίας (εννοώ τη Wörthersee…). Αυτό που πέτυχαν οι Γερμανοί είναι πως ενώ έχουν παρουσιάσει μαζικά αυτοκίνητα για όλο τον πλανήτη, έφτιαξαν από το ίδιο think tank ένα ποδήλατο με θεϊκό σχεδιασμό. Δηλαδή μπήκαν σε ξένα χωράφια και έβαλαν γκολ από τα αποδυτήρια με το καλημέρα.

    Θα μου πεις και εμένα τι με νοιάζει; Και όμως έχει ενδιαφέρον. Καταρχήν γιατί εκτός από μηχανοκίνητο, το e-bike είναι και ηλεκτρικό. Για να καταλάβεις αλλάζει modes λειτουργίας, αγγίζοντας απλά το τιμόνι του. Μάθε τα βασικά: στο “Pure” mode, μπορείς να το οδηγείς αποκλειστικά με τα πόδια, στο “eGrip” να παίζεις με το γκάζι και να βλέπεις το κοντέρ να γράφει μέχρι και 50 χλμ./ώρα, ενώ στο “Pedelec” που λειτουργεί συνδυαστικά, κάνεις πετάλι και με την ταυτόχρονη βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ το δίτροχο αγγίζει τα πραγματικά 80 χιλιόμετρα. Μιλάμε για ρεκόρ.

    Παραλίγο να ξεχάσω τη δυνατότητα να αλλάζεις modes μέσω application στο smartphone σου, εφόσον το e-bike υποστηρίζει Wi-Fi. Νομίζεις ότι τελείωσα; Λοιπόν άκουσε και αυτό: είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο carbon-fiber polymer, έχει φώτα LED ημέρας, ζυγίζει μόλις 10,9 κιλά και χρειάζεται 2,5 ώρες για να επαναφορτίσει πλήρως την μπαταρία του.

    Ναι, είναι ακόμα σε φάση concept, δηλαδή είναι άγνωστο το εάν και πότε θα βγει στην παραγωγή, αλλά όπως πάντα έτσι και εδώ θα γίνει το προφανές. Δηλαδή θα βρεθούν μερικοί πλούσιοι Ρώσοι, Ινδοί, Κινέζοι και Αμερικάνοι που θέλουν να ξοδέψουν τα ωραία τους λεφτά και θα βγει στην πιάτσα. Wow.
     
    Δες τώρα και το βίντεο…

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles