19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έρχεται ο πολυαναμενόμενος octa-core επεξεργαστής από την MediaTek!

    Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η MediaTek, μία εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών επεξεργαστών στο κόσμο για mobile συσκευές, πρόκειται να ανακοινώσει και επισήμως το νέο octa-core (οκταπύρηνο) επεξεργαστή της, ο οποίος θα μπορεί να φτάσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 2.5GHz! MediaTek

    Το μικρό 32-bit τερατάκι τσέπης από τη MediaTek (που φέρει την κωδική ονομασία MT6595) πρόκειται να υποστηρίζει μία σειρά από τεχνολογίες αιχμής (πέραν του LTE support), όπως είναι το Quad HD display. H συγκεκριμένη SoC (System on Chip) πρόταση από την MediaTek αναμένεται να βασίζεται σε τέσσερις Cortex A17 πυρήνες και τέσσερις Cortex Α7 πυρήνες, οι οποίοι θα συνεργάζονται αρμονικά για να προσφέρουν στο χρήστη μεγαλύτερη ταχύτητα και άνεση στη διαχείριση των πιο απαιτητικών multimedia εφαρμογών. Οι υπεύθυνοι της MediaTek με τους εν λόγω octa-core επεξεργαστές στοχεύουν περισσότερο στη mid-range κατηγορία και ουσιαστικά πρόκειται για μία προσπάθεια, ώστε μία σειρά από εξελιγμένες τεχνολογικά λειτουργίες να προωθηθούν ευκολότερα από την high-end στη μεσαία κατηγορία συσκευών. Ο νέος octa-core της MediaTek θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις (με διαφορετική συχνότητα ρολογιού), ενώ μετά την ανακοίνωση του είναι πολύ πιθανό η MediaTek να προχωρήσει στην αποκάλυψη και ενός νέου πιο ισχυρού 64-bit επεξεργαστή που φημολογείται ότι θα κάνει την εμφάνιση του στα τέλη του 2014. O ΜΤ6595 βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό και οι απανταχού tech-gurus περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξη του.

    MediaTek

    Χωρίς αμφιβολία, η μάχη ανάμεσα στη MediaTek, την Qualcomm και τη Samsung για το ποια από τις τρεις θα καταφέρει να επικρατήσει στο νευραλγικό τομέα των mobile επεξεργαστών παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles