18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απίθανο! H Western Digital λανσάρει το PiDrive, ένα σκληρό δίσκο στα 314GB για το Raspberry Pi!

    Όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι εταιρείες που σχεδιάζουν περιφερειακά για το Raspberry Pi, καθώς η μικροσκοπική πλατφόρμα προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες, οι οποίοι δεν διστάζουν να δημιουργήσουν τα δικά τους DIY projects τεχνολογίας. Η Western Digital ανήκει στις εταιρείες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη αναπτυσσόμενη αγορά, για αυτό και (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του… π) πρόσφατα η γνωστή εταιρείαπαρουσίασε το PiDrive, ένα οικονομικό hard-drive με χωρητικότητα στα 314GB, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο για να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών του Raspberry Pi!

    PiDrive 2

    Το PiDrive είναι ένας σκληρός δίσκος 2.5 ιντσών, ο οποίος αντίθετα με τα περισσότερα hard-drives που υπάρχουν στην αγορά δεν διαθέτει εσωτερικούς SATA connectors, αλλά μία ενσωματωμένη θύρα USB 3.0. Επιπλέον, το team της Raspberry έχει δουλέψει πάνω στην ενεργειακή κατανάλωση του PiDrive, προσθέτοντας μία σειρά εξελιγμένων energy features, τα οποία “δεν ταλαιπωρούν” το υπόλοιπο κύκλωμα. Το εν λόγω PiDrive πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της WD, καθώς το Σεπτέμβριο είχε παρουσιάσει μία έκδοση με μεγαλύτερη χωρητικότητα στο 1TB (και με σαφώς πολύ πιο υψηλό κόστος). Ο ιδιαίτερος αυτός σκληρός δίσκος στοιχίζει 45,81$ και σίγουρα αποτελεί μία καλή low-budget πρόταση για όλους τους φίλους των νέων τεχνολογιών που θέλουν να πειραματιστούν ακόμη περισσότερο με το λιλιπούτειο κύκλωμα της Raspberry.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles