21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι iOS εφαρμογές είναι λιγότερο ασφαλείς από τα αντίστοιχα Android apps!

    Είναι γνωστό ότι η Apple είναι πολύ αυστηρή σε ότι έχει να κάνει με τις iOS εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Apple Store, καθώς στόχος της είναι να υπάρχει όχι μόνο ότι καλύτερο σε content, αλλά και οι συγκεκριμένες εφαρμογές να είναι απολύτως ασφαλείς. Λόγω αυτής της αντιμετώπισης, η αντίληψη που έχει επικρατήσει στους γνωστές της mobile τεχνολογίας είναι ότι η Apple έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ένα maximum επίπεδο ασφάλειας για της iOS εφαρμογές. Ωστόσο, δύο γνωστές φίρμες που δραστηροποιούνται στον χώρο του mobile security (η Checkmarx και η AppSecLabs) αναφέρουν σε ένα νέο report τους ότι οι iOS εφαρμογές είναι λιγότερο ασφαλείς από ότι νομίζαμε…

    ios Apps

    Σύμφωνα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας, 40% των κενών ασφαλείας που εντοπίστηκαν σε εφαρμογές iOS βρίσκονταν σε critical ή σε high severity status, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις εφαρμογές Android ήταν στο 36%. Στο εν λόγω report αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μία μέση εφαρμογή έχει περίπου 9 κενά ασφαλείας, ενώ όπως αποδείχθηκε οι προβληματικές εφαρμογές που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της έρευνας, οι περισσότερες είχαν “καταγωγή” από το iOS και λιγότερες από το Android (χωρίς ωστόσο να δίνονται αναλυτικά στοιχεία για τον ακριβή αριθμό τους). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ήταν η πιο συνηθισμένη ευπάθεια (σε ένα ποσοστό της τάξεως του 27% στο σύνολο όλων των λαθών που εντοπίστηκαν). Παράλληλα, ένα 23% αφορούσε σε προβλήματα στο ID authentication και στη διαδικασία του Authorization. Τα παραπάνω αποτελέσματα, σαφώς και φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το γνωστό θέμα που σχετίζεται με τον νευραλγικό τομέα του mobile security.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles