17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Nike+ Basketball & Nike+ Training: Η επαναστατική αθλητική εμπειρία

    Ο Πρόεδρος και CEO της Nike, Mark Parker, παρουσίασε τη νέα τεχνολογία Nike+ σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, στην οποία βρέθηκε η Αμερικανίδα σπρίντερ Allyson Felix, ο πρωταθλητής του Super Bowl Victor Cruz και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία Manny Pacquiao.

    Η Nike παρουσίασε τα προϊόντα Nike+ Basketball και Nike+ Training, δύο νέες εμπειρίες που συνδέουν ψηφιακά τα υποδήματα με εφαρμογές κινητών συσκευών και προσφέρουν μια επαναστατική αθλητική εμπειρία. Η εμπειρία Nike+, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στα προϊόντα για τρέξιμο το 2006, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια κοινότητα έξι εκατομμυρίων αθλητών και αναμένεται να επεκταθεί περισσότερο μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του Nike+ FuelBand, μιας συσκευής που τοποθετείται στον καρπό και έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει την καθημερινή δραστηριότητα.

    Τόσο στο Nike+ Basketball όσο και στο Nike+ Training, η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα πίεσης Nike+ ο οποίος είναι ενσωματωμένος σε κάθε υπόδημα και συλλέγει πληροφορίες για την κίνηση του χρήστη και, στη συνέχεια, μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα στο τηλέφωνό του.

    Το Nike+ Basketball μετράει πόσο ψηλά, πόσο δυνατά και πόσο γρήγορα παίζουν οι παίχτες κάθε παιχνίδι, μέσω της λειτουργίας «Track My Game». Τα μπασκετικά παπούτσια που υποστηρίζουν τη δυνατότητα Nike+ καταγράφουν πληροφορίες για κάθε κίνηση του αθλητή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και επιστρέφουν αυτές τις πληροφορίες στο χρήστη, δίνοντάς του έτσι μια βάση για να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Κάθε φορά που οι στόχοι επιτυγχάνονται, μηνύματα από παίκτες και προπονητές μπάσκετ της Nike, δίνουν κίνητρο στον αθλητή. Η εμπειρία προσφέρει επίσης τη δυνατότητα «Showcase», μια δυνατότητα που επιτρέπει στους παίκτες να καταγράφουν ένα κάρφωμα και να το μοιράζονται με τους φίλους τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    «Θεωρώ ότι το Nike+ Basketball θα αλλάξει το παιχνίδι», δήλωσε ο LeBron James. «Όταν μεγαλώνεις και παίζεις μπάσκετ, οι αντίπαλοί σου είναι οι φίλοι σου. Οι νέοι παίκτες θα ενθουσιαστούν με τη δυνατότητα να καταγράφουν και να παρακολουθούν τα στατιστικά τους, αφού έτσι θα μπορούν να καυχιούνται για τις επιδόσεις τους ή να δείχνουν τα καλύτερα παιχνίδια τους σε βίντεο. Θα ανυπομονούν να ξαναβγούν στο γήπεδο για να βελτιώσουν τα στατιστικά τους.»

    Το Nike+ Training έχει σχεδιαστεί για να κάνει την προπόνηση παιχνίδι. Βασισμένο στη βαθιά γνώση ορισμένων από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, όπως ο Rafa Nadal, ο Manny Pacquiao, ο Allyson Felix και η Hope Solo, η εμπειρία Nike+ Training είναι ο τέλειος σύντροφος για προπόνηση κορυφαίου επιπέδου 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

    Τα προγράμματα αποτελούνται από μια σειρά σύντομων, δυναμικών προπονήσεων, σχεδιασμένων κατάλληλα για να βοηθήσουν τους χρήστες να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση, να γίνουν πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί. Κάθε προπόνηση παρουσιάζεται στην οθόνη για να παρέχει στον αθλούμενο αναλυτικές οδηγίες και κίνητρο. Κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης ή αναμέτρησης, δεδομένα και σχόλια σχετικά με την εξάσκηση αποστέλλονται στο τηλέφωνο του χρήστη μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Nike+ Training. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ημερήσιων προγραμμάτων ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλει να προπονηθεί ο χρήστης. Επίσης, μέσω της εφαρμογής ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια ψηφιακή κοινότητα όπου μπορεί να μοιραστεί τις προπονήσεις και τις αναμετρήσεις κάθε ημέρας.

    Τα στατιστικά στοιχεία της προπόνησης μπορούν να κοινοποιηθούν και να συγκριθούν με αυτά άλλων φίλων μέσω κοινωνικών δικτύων. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να προκαλούν ο ένας τον άλλον και να αγωνίζονται για να φτάσουν στην κορυφή του πίνακα κατάταξης.

    Τα πρώτα μπασκετικά παπούτσια με δυνατότητα Nike+ θα είναι τα Nike Hyperdunk+ που θα φορέσει ο LeBron James φέτος το καλοκαίρι, ενώ τα πρώτα training shoes με δυνατότητα Nike+ θα είναι τα Lunar Hyper Workout+ για γυναίκες και τα Lunar TR 1+ για άνδρες.

    Και τα τρία υποδήματα που θα διαθέτουν τη νέα τεχνολογία Nike+ αποτελούν μέρος της συλλογής Lunarlon, η οποία συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία Nike Flywire με το ειδικό αντικραδασμικό σύστημα Nike Lunarlon.

    Nike+ Basketball

    Nike+ Training

    LeBron James

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles