22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Nikon COOLPIX A & COOLPIX P330. Νέες προτάσεις στην αγορά

    [δελτίο τύπου] Η Nikon Europe καθιστά τις επιδόσεις μιας D-SLR σε compact σώμα πιο προσβάσιμες από ποτέ, ενσωματώνοντας έναν μεγάλο αισθητήρα CMOS 16,2 megapixel με φορμά DX (23,6 x 15,6 mm) και τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2 στη νέα COOLPIX A, για αποτύπωση εικόνων επαγγελματικής ποιότητας σε κάθε περίσταση. Παράλληλα, η νέα COOLPIX P330 ανεβάζει τον πήχη για τις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές μικρού μεγέθους, διαθέτοντας έναν φωτεινό φακό NIKKOR f/1,8 με οπτικό zoom 5x, μεγάλο αισθητήρα CMOS οπίσθιου φωτισμού 12 megapixel (1/1,7 in.), προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών με μετατόπιση φακού, εγγραφή video full HD, επεξεργασία δεδομένων RAW (NRW) και συμβατότητα με την τεχνολογία Wi-Fi.

    A_BK_front_lo

    COOLPIX A — Η επαγγελματική επιλογή για μια φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους

    Ιδανική για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η COOLPIX A των 16,2 megapixel αποτελεί τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα με φορμά DX και μπορεί να ανταποκριθεί με ευκολία σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Αποσκοπώντας στην υψηλή ανάλυση και την υψηλή ευκρίνεια ολόκληρης της εικόνας, η A υιοθετεί έναν αισθητήρα που δεν ενσωματώνει οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικό σύστημα που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του φακού NIKKOR υψηλής ευκρίνειας και την ανάλυση του αισθητήρα με φορμά DX. Με το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης σε μοντέλα DSLR, η COOLPIX A εγγυάται ανώτερες επιδόσεις και άριστη ποιότητα εικόνας, με ελάχιστη, ωστόσο, κατανάλωση ενέργειας.

    Κατά τη λήψη φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, μια υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600) εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ελάχιστο θόρυβο. Όταν θέλετε να ελέγξετε την ποιότητα του φωτός, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις έξι διαφορετικές ρυθμίσεις Ενεργού D-lighting της φωτογραφικής μηχανής, να προσαρτήσετε μια συμβατή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight ή να χρησιμοποιήσετε το δακτύλιο προσαρμογής UR-E24, ώστε να δημιουργήσετε διάφορα εφέ προσαρτώντας φίλτρα φακού (46 mm) ή ένα σκίαστρο φακού (HN-CP18) για να μειώσετε το φως του περιβάλλοντος.

    Υπό όποιες συνθήκες φωτισμού κι αν φωτογραφίζετε, η προηγμένη τεχνολογία φακού της Nikon εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια, καταπληκτική ανάλυση και υψηλή αντίθεση. Ο ευρυγώνιος φακός NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 18,5 mm f/2,8 (ισοδύναμο με 28 mm) παρέχει εκπληκτική ευκρίνεια σε όλο το εύρος του διαφράγματος και όλες οι οπτικές αποκλίσεις (π.χ. φαινόμενα σφαιρικής απόκλισης και κόμης) ελαχιστοποιούνται χωρίς να απαιτείται ψηφιακή αντιστάθμιση. Το στρογγυλό διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων μειώνει το φως όπου είναι απαραίτητο και θαμπώνει όμορφα και φυσικά το φόντο.

    Πλήρης δημιουργικός έλεγχος
    Οι λειτουργίες έκθεσης PSAM προσφέρουν περισσότερο δημιουργικό έλεγχο, ενώ δύο λειτουργίες χρήστη σάς επιτρέπουν να ανακαλείτε άμεσα τις επιθυμητές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Ένα προσαρμοζόμενο κουμπί λειτουργίας σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακάμπτετε το μενού και να ορίζετε συντομεύσεις για τις αγαπημένες ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, ενώ ο δακτύλιος εστίασης φακού επιτρέπει τη χειροκίνητη εστίαση και τη χειροκίνητη παράκαμψη στη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

    Η COOLPIX A υποστηρίζει επίσης δεδομένα εικόνας RAW (NEF) συμπίεσης 14 bit, κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με το φορμά που χρησιμοποιείται στις DSLR. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν πρωτότυπες, μη επεξεργασμένες εικόνες εντός της φωτογραφικής μηχανής, σε μια μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm ( 3,0 in. 921.000 κουκκίδες). Η δυνατότητα Picture Control σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις αντίθεσης και χρώματος (Τυπικό, Ουδέτερο, Ζωντανό, Μονόχρωμο, Πορτραίτο Τοπίο και Προσαρμογή), ώστε να ταιριάζουν στις εκάστοτε συνθήκες. Για εκείνους που επιθυμούν να διασκεδάσουν με τις φωτογραφίες τους, υπάρχει δυνατότητα επί τόπου βελτίωσης των φωτογραφιών με μια μεγάλη ποικιλία εφέ φίλτρου όπως η λειτουργία Επιλεκτικού χρώματος, η οποία μετατρέπει τις φωτογραφίες σε μονόχρωμες και στη συνέχεια, προσθέτει μια πινελιά χρώματος της επιλογής σας.

    P330 — Εξαιρετικές επιδόσεις

    Κατάλληλη για κάθε έμπειρο φωτογράφο που επιθυμεί να συνδυάσει τη φορητότητα με τις επιδόσεις, η COOLPIX P330 διαθέτει έναν φωτεινό φακό NIKKOR με οπτικό zoom 5x (24–120 mm), ο οποίος προσφέρει γρήγορο διάφραγμα f/1,8 σε ευρεία γωνία, γυαλί HRI και διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων για φυσικό θάμπωμα του φόντου, ενώ ένα φίλτρο Ουδέτερης Πυκνότητας επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο της έκθεσης.

    Ένας εξαιρετικά ευαίσθητος αισθητήρας CMOS 1/1,7 in. 12 megapixel με οπίσθιο φωτισμό εξασφαλίζει εκπληκτικά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες λήψης κάθε είδους, ενώ το σύστημα απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς της Nikon μειώνει τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη χρήση ταχυτήτων κλείστρου μικρότερων έως και τρία στοπ. Η νέα Έντονη λειτουργία εξασφαλίζει καθαρές λήψεις ακόμα και από κινούμενα οχήματα.

    Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας στο έπακρο χάρη στη χειροκίνητη λειτουργία και μεταβείτε άμεσα στην αγαπημένη σας ρύθμιση με το εργονομικό κουμπί λειτουργίας. Για να τραβήξετε video, η δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε full HD (1080/60i) στα 60, 50, 30 ή 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) είναι διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού και επιπλέον είναι δυνατή η λήψη σε φορμά RAW (NRW). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οπτικό zoom με αυτόματη εστίαση κατά την εγγραφή και να βιντεοσκοπήσετε με μικρές ή μεγάλες ταχύτητες έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

    Δημιουργικές δυνατότητες, όπως η λειτουργία macro, σας επιτρέπουν να εστιάζετε σε θέματα από πάρα πολύ κοντά ώστε να αποτυπώνετε και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ με την Εύκολη πανοραμική λήψη 360°/180° μπορείτε να αποτυπώνετε συναρπαστικές πανοραμικές λήψεις μετατοπίζοντας απλώς τη φωτογραφική μηχανή οριζόντια ή κάθετα για να τραβήξετε τη θέα.

    Ενσωματωμένο σύστημα GPS (Global Positioning System) καταγράφει την ακριβή τοποθεσία (γεωγραφικό πλάτος και μήκος) των φωτογραφιών με τη μορφή «geotag» και επιτρέπει την επισκόπηση των πληροφοριών για τα σημεία ενδιαφέροντος (POI) κατά την απεικόνιση. Για να μοιραστείτε τις περιπέτειές σας με τους φίλους και την οικογένειά σας, η δυνατότητα Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής επιτρέπει τη μεταφορά φωτογραφιών και video υψηλής ποιότητας σε έξυπνες συσκευές* μέσω ενός προαιρετικού εξαρτήματος Wi-Fi (WU-1a).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles