12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Nissan και DeNA ξεκινούν δοκιμαστικά την υπηρεσία ρομποτικών οχημάτων Easy Ride

    Η Nissan Motor Co. Ltd. και η DeNA Co. Ltd., θα ξεκινήσουν στις 5 Μαρτίου τη δοκιμή της υπηρεσίας ρομποτικών οχημάτων Easy Ride, που έχουν αναπτύξει από κοινού.

    Easy-Ride-field-test---Photo-01_rs

    Το Easy Ride ενσαρκώνει μια υπηρεσία κινητικότητας για εκείνους που  θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους με ένα ρομποτικό όχημα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην περιοχή Minatomirai στην Yokohama της Ιαπωνίας, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε οχήματα εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης κατά μήκος μιας καθορισμένης διαδρομής. Η διαδρομή εκτείνεται σε περίπου 4,5 χιλιόμετρα, μεταξύ της παγκόσμιας έδρας της Nissan και του εμπορικού κέντρου World Porters της Yokohama.

    Video με την δοκιμαστική λειτουργία της υπηρεσίας Easy Ride.

    Για την αποτελεσματική λειτουργία του στόλου και την ασφάλεια των επιβατών, η Nissan και η DeNA έχουν δημιουργήσει ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης που χρησιμοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες των δύο εταιρειών.

    Οι Nissan και DeNA θα δοκιμάσουν επίσης τις μοναδικές λειτουργίες που προσφέρει το  Easy Ride.  Χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή για κινητά, οι επιβάτες μπορούν να εισάγουν ό, τι θέλουν να κάνουν, μέσω κειμένου ή φωνής και να επιλέξουν από μια λίστα με συνιστώμενους προορισμούς. Μια οθόνη – tablet στο αυτοκίνητο θα τους δείχνει  επιλογές από περίπου 500 συνιστώμενα σημεία ενδιαφέροντος στην επιθυμητή περιοχή. Επιπλέον, περίπου 40 εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα και εστιατόρια της περιοχής θα διατίθενται για λήψη και χρήση, μέσω των smartphones των συμμετεχόντων επιβατών.

    Easy-Ride-field-test---Photo-04_rs

    Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τη συνολική τους εμπειρία ως χρήστες, αναφορικά με τη χρήση του περιεχομένου των υπηρεσιών και των  κουπονιών από τα τοπικά καταστήματα και τα εστιατόρια, καθώς και την προτιμώμενη τιμολόγηση για την υπηρεσία Easy Ride. Η Nissan και η DeNA θα χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς θα αναπτύσσουν την προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε μελλοντικές δοκιμές.

    Η δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες θα επιτρέψει στις Nissan και DeNA να μάθουν από την εμπειρία της λειτουργίας της υπηρεσίας Easy Ride μέσω της συμμετοχής του κοινού, καθώς και οι δύο εταιρείες αναζητούν μελλοντικές εμπορικές συνεργασίες και επεκτάσεις.  Οι Nissan και DeNA θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη σχεδίων εξυπηρέτησης σε περιβάλλοντα χωρίς οδηγό, για διευρυμένες διαδρομές εξυπηρέτησης, καθώς και στην λογική διανομής οχημάτων με  διαδικασίες παράδοσης / παραλαβής, όπως και στην  πολύγλωσση υποστήριξη. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην εκκίνηση του Easy Ride αρχικά σε ένα περιορισμένο περιβάλλον και στη συνέχεια να εισαγάγουν μια πλήρη παλέτα υπηρεσιών, στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

    Easy-Ride-field-test---Photo-10_rs

    Με τους πελάτες να μπορούν να ανακαλύψουν νέους τοπικούς προορισμούς, οι εταιρείες αναμένουν ότι το Easy Ride θα βοηθήσει στην εμπορική και τουριστική αναζωογόνηση των πόλεων και των συνοικιών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles