21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Nokia 3.1 και Nokia 7 Plus: Κάνουμε Unboxing και hands-on

    Ετοιμαστείτε να δείτε σε δράση τα Nokia 3.1 και Nokia 7 Plus, τα οποία απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες χρηστών αλλά με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά: Το design, την ποιοτική κατασκευή και το Android One πρόγραμμα, στο οποίο υπάγονται.

    Ξεκινάμε με το “μικρότερο” εκ των δύο, το Nokia 3.1. Με τιμή €149, κατατάσσεται ουσιαστικά στην entry-level κατηγορία και απεύθυνεται στους χρήστες με βασικές ανάγκες από το smartphone τους, που χρησιμοποιούν τις πλέον συνηθισμένες εφαρμογές, αλλά θέλουν μια ποιοτική συσκευή με λογικό κόστος. Το Nokia 3.1, όμως, είναι μικρό και κυριολεκτικά, καθώς διαθέτει IPS οθόνη 5,2″ με ανάλυση HD+ και 18:8 aspect ratio, ενώ το πάχος του βρίσκεται κάτω από τα 9 χιλιοστά. Η κατασκευή του είναι συνδυασμός γυαλιού στο εμπρός μέρος (Gorilla Glass), μετάλλου στο περίβλημα/frame και πλαστικού στο πίσω μέρος, το οποίο όμως έχει πολύ καλό, matte φινίρισμα και ποιοτική αίσθηση. Έτσι, σχεδόν ξεχάσαμε πως είναι πλαστικό, ενώ και ο σχεδιασμός είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 5 Watts, καλώδιο microUSB και ακουστικά-ψείρες, όπως και ένα SIM tray pin.

    Στο εσωτερικό του Nokia 3.1 βρίσκουμε ένα οκταπύρηνο MediaTek chipset (MT6750), μαζί με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο, στην έκδοση που είναι επίσημα διαθέσιμη στην Ελλάδα (στο εξωτερικό υπάρχει και μια 3/32GB έκδοση). Ο χώρος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD έως 256GB επιπλέον και μάλιστα χωρίς να θυσιάσετε τη 2η SIM κάρτα, αφού βρίσκεται σε δικό της tray. Η συσκευή τρέχει Android 8.0 Oreo, ενώ υπάγεται στο Android One πρόγραμμα, έτσι ο χρήστης απολαμβάνει pure Android εμπειρία και γρήγορες αναβαθμίσεις software. Από πλευράς συνδεσιμότητας υποστηρίζει τα a/b/g/n Wi-Fi πρωτόκολλα, Bluetooth 4.2 με A2DP/LE, NFC, FM Radio και φυσικά διαθέτει τη microUSB θύρα με OTG.

    Στον τομέα των φωτογραφικών δυνατότητων, η κύρια κάμερα του Nokia 3.1 έχει έναν αισθητήρα 13MP με φακό f/2.0 και autofocus, ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video και έχει HDR. Όσο για τη selfie camera, έχει αισθητήρα 8MP με φακό f/2.0, HDR και μπορεί να κάνει λήψη 720p video. Τέλος, η συσκευή διαθέτει μια μπαταρία 2.990mAh και ένα ηχείο στο κάτω μέρος της. Διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €149.

    Περνάμε και στο Nokia 7 Plus, το οποίο αποτελεί μια από τις high-end της Nokia και υπάγεται επίσης στο Android One πρόγραμμα, τρέχοντας Android 8.0 Oreo, με τη διαφορά πως θα λάβει αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie σύντομα. Έχει πλήρως μεταλλική κατασκευή με Gorilla Glass 3 στο εμπρός μέρος και επίστρωση χαλκού περιμετρικά της συσκευής, αλλά και σε ορισμένες “copper” λεπτομέρειες στο πίσω μέρος της, γύρω από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και την κάμερα, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη διχρωμία. Παρά το μέγεθός της και τα μεγάλα bezels, η 18:9 οθόνη των 6″ (IPS, FullHD+) δεν είναι υπερβολικά μεγάλη για χρήση ακόμα και με το ένα χέρι, αφού το grip επαρκεί σε γενικές γραμμές. Πάντως, στη συσκευασία θα βρείτε και διάφανη θήκη σιλικόνης, μαζί με τον ταχυφορτιστή των 18 Watts, το καλώδιο USB Type-C και τα ακουστικά-ψείρες με τον εργονομικό σχεδιασμό.

    Το Nokia 7 Plus διαθέτει το Snapdragon 660 στο εσωτερικό του, μαζί με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, συνδυασμός που προσφέρει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα πάντα (όλα τα Wi-Fi πρωτόκολλα, NFC, Bluetooth 5.0, OTG κ.λπ.) αλλά δυστυχώς όχι FM Radio δέκτη. Ο αποθηκευτικός χώρος επεκτείνεται μέσω microSD, η οποία μπαίνει στη θέση της 2ης SIM κάρτας.

    Η Nokia αξιοποίησε τη συνεργασία της με τη Zeiss για να δημιουργήσει τις κάμερες του Nokia 7 Plus, έτσι έχουμε Zeiss optics τόσο στην κύρια, όσο και στη selfie κάμερα. Η πρώτη είναι διπλή, με αισθητήρες 12+13 MP και φακούς f/1.8 (26mm) με dual pixel PDAF, HDR και f/2.6, 2x optical zoom και AF αντίστοιχα. Μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30FPS και 1080p στα 30FPS με gyro-EIS, αλλά και slow-motion 720p. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 16MP με φακό διαφράγματος f/2.0 και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30FPS.

    Το Nokia 7 Plus διαθέτει μια μπαταρία 3.800mAh που φορτίζεται γρήγορα μέσω του παρεχόμενου φορτιστή και του προσφέρει αυτονομία 24 ωρών με κανονική χρήση. Διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €459.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles