21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Nokia: Εισέπραξε 1,7 δισ. ευρώ από την Apple για κατάχρηση συμφωνίας πατεντών

    Την εβδομάδα αυτή, η Nokia ανακοίνωσε έσοδα ύψους €5,6 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Παρόλο που πρόκεται για αντίστοιχο νούμερο σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της Nokia Technologies αυξήθηκαν κατά 90% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσφατα ανακοινωθείσα συμφωνία με την Apple.

    nokia

    Από τα οικονομικά αποτελέσματα μαθαίνουμε ότι η Apple κατέβαλε στη Nokia ποσό ύψους 1,7 δισ. ευρώ ως μέρος διευθέτησης μεταξύ των δύο εταιρειών, που αφορά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάιο. Οι δύο εταιρείες είχαν τότε συμφωνήσει μεταξύ τους να λύσουν με αυτό τον τρόπο κατάχρηση συμφωνίας για θέματα πατεντών, για την οποία κατηγορούσε η Nokia την εταιρεία του Cupertino.

    Από τη Nokia σημειώνουν ότι θα παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προβλεπόμενη χρήση των χρημάτων που έλαβαν από την Apple, στις ανακοινώσεις εσόδων του τρίτου τριμήνου.

    Να σημειώσουμε ότι, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Nokia υπέγραψε συμφωνία με την Xiaomi για cross license των κυριότερων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της, ενώ παράλληλα η Xiaomi απέκτησε πατέντες από τη Nokia. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες επέκτειναν την επιχειρηματική τους συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης εξοπλισμού υποδομής δικτύου από τη Nokia στην Xiaomi.

    Η Nokia σημειώνει ότι αναμένει να ξεκινήσει να καταγράφει έσοδα από τη χορήγηση αδειών στην Xiaomi, το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles