BREAKING

Nokia N8: Ολική επαναφορά

Έπρεπε να περάσουν αρκετοί μήνες (πόσοι, ούτε καν θυμόμαστε), για να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από συσκευή της Nokia. Το Ν8 είναι το μοντέλο που μας έκανε να... σηκωθούμε (ελαφρώς) από τη θέση μας και μάλλον –απ’ το feedback που λαμβάνουμε μέσων των emails σας– κάτι ανάλογο «έκανε» και σε εσάς.

Η φιλανδική δημιουργία «κλέβει» τις εντυπώσεις χωρίς να χρειάζεται να δει κάποιος το PDF με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αφού εξωτερικά «γεμίζει» το χώρο τόσο με τις διαστάσεις όσο και με το βάρος της, που αγγίζει τα 135 γραμμάρια. Μία πραγματικά εντυπωσιακή οθόνη αφής που καλύπτει όλη την εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευής, αναλαμβάνει την απεικόνιση των μενού της Symbian^3 πλατφόρμας, με την ποιότητα που μόνο οι AMOLED οθόνες αφής μπορούν να αποδώσουν, ενώ η επιφάνειά της που αγγίζει τα 3,5 ίντσες, επιτρέπει την αναπαραγωγή videos με υψηλή ευκρίνεια. Η ανάλυση της οθόνης αγγίζει τα 360x640 pixels, μια εξεζητημένη επιλογή που δεν θα συναντήσετε σε άλλο smartphone – εξαιρουμένων των Symbian συσκευών. Να σημειωθεί εδώ ότι για τη σωστή απόδοση των γραφικών «φροντίζει» ένας επιταχυντής 3D για επιδόσεις αντάξιες των... XBOX360 και PS3!

Στα ενδότερα της συσκευής, το Symbian^3 προσφέρει μία εντυπωσιακή οθόνη αναμονής με δεκάδες διαθέσιμα widgets, για την ενημέρωση του χρήστη για τον καιρό, την κατάσταση φίλων και γνωστών σε Facebook και Twitter, τα καθημερινά του ραντεβού, τις υποχρεώσεις του κ.α. Τη διαχείριση όλων των λειτουργιών του Symbian OS αναλαμβάνει ένας επεξεργαστής ARM 11, χρονισμένος στα 680MHz, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 256ΜΒ μνήμης RAM του μοντέλου και τη γενικότερη ευχρηστία του Symbian^3, προσφέρει υψηλή απόκριση στο άγγιγμα του χρήστη. Το Nokia N8 διατίθεται στην ελληνική αγορά με 16GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ προσφέρει και υποδοχή microSD για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω σε μνήμη.

Το Ν8 πάντως διαθέτει όλα τα κλασσικά που θα περιμένατε από ένα κινητό-υπερόπλο, όπως dual mode πομποδέκτη, HSDPA/USUPA υποστήριξη, δυνατότητα σύνδεσης με ασύρματα δίκτυα μέσω WLAN, υποστήριξη UPnP και Bluetooth 2.1 αλλά και δυνατότητα χρήσης ασύρματων ακουστικών σε συνδυασμό με το «μουσικό» προφίλ A2DP.Το Ν8 ενσωματώνει επίσης «καλούδια» που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη από όσο πιστεύατε, όπως αισθητήρες επιτάχυνσης και προσέγγισης, αντιχαρακτική επίστρωση στην AMOLED οθόνη αφής, multitouch υποστήριξη κ.α. Για τους πιο high tech χρήστες, είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει HDMI έξοδο για σύνδεση με τηλεοπτικούς δέκτες, υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Digital Plus via HDMI, ενώ η anodized (επεξεργασμένη) αλουμινένια επιφάνειά του, προσφέρει το κάτι παραπάνω σε κάθε επαφή με το χέρι σας. Όχι, δεν ξεχάσαμε τα πιο κλασσικά του χαρακτηριστικά, όπως η ψηφιακή πυξίδα, ο πλήρης media player με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων DivX/XviD/MP4/H.264/H.263/WMV, οι πολύ εξελιγμένες και «αληθοφανείς» φωνητικές εντολές και κλήσεις, η συμβατότητα με το πρότυπο Flash Lite 4.0, ο video editor για τους μελλοντικούς σκηνοθέτες που υπάρχουν εκεί έξω κ.α.

24 ώρες μαζί του:

UP:
· Τι τέλεια η αίσθηση της συσκευής στο χέρι...
· Επιτέλους, Symbian^3. Άνετα sliding μενού για σεμινάριο.
· Αφήστε την ψηφιακή στο σπίτι, δεν θα τη χρειαστείτε.
· Ότι πρέπει για κλήσεις και chatting!
· Τα 16GB χώρου υπεραρκούν

DOWN:
· Μέτρια η ανάλυση της οθόνης, φαίνονται τα pixels
· Να έχετε τον φορτιστή (διαρκώς) κοντά
· Άγνωστο το νέο OS…
· Τα «παιδικά» εικονίδια χρήζουν αισθητικής βελτίωσης

SPECS
OS Symbian ^3 OS
Επεξεργαστής ARM 11 680 MHz
Μνήμη 16 GB εσωτερική, 256MB RAM, 512 MB ROM, microSD
Οθόνη 3.5’’, AMOLED, 360 x 640 pixels
Κάμερα 12,1 Mpixels, αυτόματη εστίαση, Xenon φλας
Αυτονομία 390 ώρες αναμονή, 750 ώρες ομιλία
Διαστάσεις 113,5x59,1x12,9 χιλ. Βάρος 135 γρ.

Ο ειδικός είπε: Είναι το νέο αντί-iPhone και ένας καλός λόγος για να επιστρέψει η Nokia στην κερδοφορία. Αν είχε και πιο καλοσχεδιασμένο interface…

... και έβαλε: 9

www.nokia.gr

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment