23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Nvidia: Σε 5 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα σκέφεται σαν άνθρωπος

    Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, ο οποίος ηγείται της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής AI chips που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία συστημάτων με τεχνητή νοημοσύνη όπως το ChatGPT της OpenAI, παραβρέθηκε σε οικονομικό φόρουμ στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να απαντήσει στο εξής ερώτημα: πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε με τη χρήση AGI (Artificial general intelligence) υπολογιστές ικανούς να σκέφτονται όπως οι άνθρωποι;

    Οι προβλέψεις για την τεχνητή νοημοσύνη

    Υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση εξαρτάται κυρίως από τον ορισμό της AGI, ο Huang ανέφερε ότι αν ο ορισμός είναι η ικανότητα να περάσει όλα τα ανθρώπινα tests, η AGI θα εμφανιστεί σύντομα.

    “Αν έδινα στην AI κάθε είδους test που μπορείς να φανταστείς, έφτιαχνα μια λίστα αυτών των tests και την έδινα στη βιομηχανία της επιστήμης των υπολογιστών, τότε υπολογίζω πως σε πέντε χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα περνούσε όλα τα tests”, δήλωσε ο Huang.

    Προς το παρόν, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να περάσει ελέγχους όπως οι νομικές εξετάσεις αλλά έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ειδικούς ιατρικούς ελέγχους όπως η γαστρεντερολογία. Σύμφωνα με άλλους ορισμούς της AGI, ο Huang ανέφερε ότι μπορεί να είναι πολύ πιο μακριά, επειδή υπάρχει ακόμα διαφωνία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το πώς περιγράφεται η ανθρώπινη σκέψη.

    “Γι’ αυτό είναι δύσκολο να επιτύχει ως μηχανικός”, επεσήμανε ο Huang, διότι οι μηχανικοί χρειάζονται καθορισμένους στόχους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα AI smartphone χωρίς εφαρμογές στο MWC 2024

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles