17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Nvidia Tegra K1. Super chip με GPU 192 πυρήνων για φορητές συσκευές [CES 2014]

    Εντυπωσιακή πρεμιέρα στη CES 2014 για την Nvidia, με το νέο SoC Nvidia Tegra K1 που ανακοίνωσε για Android συσκευές. Είναι σχεδιασμένο όχι μόνο για smartphones και tablets βέβαια, αλλά και για 4Κ τηλεοράσεις, κονσόλες ακόμη και… αυτοκίνητα, ενώ η GPU είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική Kepler (που έως τώρα υπήρχε μόνο σε επιτραπέζια συστήματα) και διαθέτει 192 πυρήνες!

    Nvidia Tegra K1

    Ο διάδοχος του περσινού μοντέλου Tegra 4 υπόσχεται να δώσει στις φορητές σας συσκευές γραφικά που συναντούσατε έως τώρα σε… PC και να τις μετατρέψει σε απόλυτα εργαλεία gaming, χωρίς απώλειες στο κομμάτι της αυτονομίας τους.

    Ο Nvidia Tegra K1 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με 32-bit τετραπύρηνο ARM Cortex A15 επεξεργαστή παρόμοιο με τον Tegra 4 χρονισμένο έως τα 2.3GHz και μία με 64bit διπύρηνη “Denver” ARM CPU που τρέχει έως τα 2.5GHz – την πρώτη μονάδα CPU που έχει αναπτύξει η ίδια η Nvidia. Η πρώτη αναμένεται να εμφανιστεί στις συσκευές πριν το πρώτο μισό του 2014 και η δεύτερο το τελευταίο εξάμηνο του έτους.

    Η εταιρεία είχε στην παρουσίαση και ένα prototype 7ιντσο tablet με Tegra K1 επεξεργαστή, στο οποίο επέδειξε μεταξύ άλλων και τις δυνατότητές του με την Unreal Engine 4.

    Διαβάστε γι’ αυτόν περισσότερα εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles