14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Big Brother επιστρέφει: Κάμερες θα φορούν οι αστυνομικοί στο Λονδίνο!

    Στην Ελλάδα έχουμε την καραμέλα της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων. Κάπως έτσι λοιπόν έχουν καταστεί άχρηστες οι περισσότερες κάμερες στους δρόμους, κάπως έτσι δεν έχει λειτουργήσει ποτέ το κλειστό κύκλωμα στα γήπεδα προκειμένου να βρεθούν οι ταραξίες, κάπως έτσι το βίντεο δεν γίνεται αποδεκτό στα δικαστήρια ως πειστήριο και κατά τα άλλα… καλημέρα σας! Ε, στην Αγγλία λοιπόν δεν είναι τόσο δημοκρατικοί και αποφάσισαν να εξοπλίσουν τους αστυνομικούς του Λονδίνου με κάμερες!

    police-cameras

    Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου λοιπόν, ξεκινά ένα πιλοτικό project διαρκείας ενός έτους, κατά το οποίο 500 κάμερες θα διαμοιραστούν στους αστυνομικούς και των δέκα διαμερισμάτων της πόλης. Οι εν λόγω κάμερες είναι πολύ μικρές σε μέγεθος, τόσο που μπορούν να προσαρτηθούν στα γυαλιά, το πέτο ή το καπέλο του οργάνου, και να καταγράψουν όλα όσα βλέπει αυτό. Μάλιστα οι κάμερες αυτές θα φέρουν κόκκινο LEDάκι που θα ειδοποιεί ότι γράφουν.

    Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή τους είναι η Taser International (ασχολείται με την κατασκευή αστυνομικού εξοπλισμού γενικότερα) και όπως υπογράμμισε, το πείραμα της Αστυνομίας του Λονδίνου είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει σε αστικό περιβάλλον οπουδήποτε στον κόσμο. Σε παλαιότερη πιλοτική εφαρμογή του συστήματός της Taser, στο Rialto της California, παρατηρήθηκε μείωση 88% στα παράπονα των πολιτών για το έργο της Αστυνομίας και 60% στη βία που χρησιμοποιούσαν οι Αρχές εν δράσει.

    Περιπτώσεις χρήσης καμερών και συσκευών καταγραφής εικόνας και βίντεο από την Αστυνομία υπάρχουν αρκετές ανά τον κόσμο. Στις ΗΠΑ π.χ. τα περιπολικά είναι εφοδιασμένα με κάμερες που γράφουν διαρκώς. Σε ορισμένες πόλεις μάλιστα όπως το Las Vegas, το Fort Worth και τη Νέα Ορλεάνη, οι αστυνομικοί έχουν ήδη εφοδιαστεί με κάμερες-wearables

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles