20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    O Christopher Nolan κάνει έκκληση: «Σώστε τους κινηματογράφους» σε συναισθηματική επιστολή

    O Christopher Nolan, του οποίου η ταινία “Tenet” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου, δημοσιοποίησε ένα «γράμμα» του μέσω της Washington Post όπου καλεί τον κόσμο να βοηθήσει στην ανάκαμψη των σινεμά.

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης αναφέρει ότι μόλις είναι δυνατόν να ξανά ανοίξουν οι κινηματογράφοι, θα χρειαστούν την στήριξή μας για να ευδοκιμήσουν ξανά. Ο Νόλαν είναι γνωστό πως είναι από τους «παραδοσιακούς». Είναι υπέρμαχος του σινεμά και αγαπάει πολύ το φιλμ.

     

    christopher nolan

    O 49χρονος κινηματογραφιστής αναφέρει: «Όταν σκεφτόμαστε τις ταινίες, το μυαλό μας πάει πρώτα στους πρωταγωνιστές, στην “λάμψη”. Στην πραγματικότητα όμως, το μυαλό μας θα έπρεπε να πηγαίνει σε όλους: στους ανθρώπους του συνεργείου, σε αυτούς που χειρίζονται τα μηχανήματα, στους διαφημιστές, σε αυτούς που δουλεύουν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων ακόμη και σε αυτούς που καθαρίζουν τα πατώματα στο συνοικιακό σινεμά. Κανονικοί, καθημερινοί άνθρωποι που “βγάζουν το ψωμί τους σε ένα από τα πιο δημοκρατικά σημεία συνάντησης της εποχής μας» γράφει ο σκηνοθέτης στο «γράμμα» του.

    Συνεχίζει: «Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να δουν την κοινότητά μας ως αυτό που πραγματικά είναι: ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής. Ένα κομμάτι που προσφέρει δουλειές και ψυχαγωγία για τόσους πολλούς. … Ως κινηματογραφιστής, η δουλειά μου δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται στην βιομηχανία αλλά και χωρίς το κοινό, τους θεατές».

    Οι ταινίες του Christopher Nolan είναι από εκείνες που είναι πολύ πιο απολαυστικές όταν τις βλέπει κανείς στο σινεμά, έχοντας την πλήρη κινηματογραφική εμπειρία.

    Christopher Nolan: οι κινηματογραφικές ταινίες είναι«Ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής»

    «Οι τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει μία υπενθύμιση, εάν χρειαζόμασταν μία, ότι υπάρχουν πτυχές της ζωής πολύ πιο σημαντικές από το να πηγαίνει κανείς στο σινεμά. Αν σκεφτούμε όμως συμβολικά τι σημαίνει να μην έχουμε πια δυνατότητα σε τέτοιου είδους ψυχαγωγία… Οι αίθουσες των κινηματογράφων έχουν κλείσει και θα μείνουν έτσι για αρκετό καιρό.

    Ωστόσο, η αξία των ταινιών σε αντίθεση με άλλα αγαθά, δεν πέφτει όσο περνάει ο καιρός. Πολλά μπορούν να ανακτηθούν. Έτσι, όταν η κρίση του κορωνοϊού περάσει, θα σας χρειαστούμε όλους ώστε να σώσουμε τα σινεμά. Πρέπει ξανά να «δεθούμε» με το σινεμά, να ζήσουμε, να αγαπήσουμε και να γελάσουμε όλοι μαζί και να είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ».

    Τελειώνει καταλήγοντας: «Δεν το οφείλουμε μόνο στους 150,000 εργάτες της αμερικανικής βιομηχανίας του κινηματογράφου αλλά και στους εαυτούς μας. Έχουμε ανάγκη αυτά που έχει να μας προσφέρει ο κινηματογράφος».

    Δείτε το τρέιλερ του Tenet – Της επερχόμενης ταινίας του Christopher Nolan με τον John David Washington και τον Robert Pattinson 

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles