15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο D. Trump τα θαλάσσωσε και «χρέωσε» στην Google, site για τον Κορονοϊό που δεν… υπάρχει!

    Εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά που ο Donald Trump υποκύπτει σε λάθος παραπληροφόρηση, λέγοντας… ασυναρτησίες, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει ο ίδιος να μας χαρίζει ορισμένες τραγελαφικές στιγμές απείρου κάλλους. Το πρόσφατο «κατόρθωμα» του Trump έχει να κάνει με την Google, καθώς στην πρόσφατη press conference του αναφορικά με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την πανδημία του Κορονοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας ,πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός ειδικού site για τον ιό. Το εν λόγω site, χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνική νοημοσύνη θα μπορεί να βοηθάει στη διαχείριση των Αμερικανών πολιτών που υποψιάζονται ότι έχουν νοσήσει από τον Κορονοϊό και επιθυμούν να εξεταστούν κάνοντας το αντίστοιχο τεστ…

    Στην ομιλία του ο πρόεδρος Trump ανέφερε ότι αυτό το site απέχει μερικές μέρες από την ολοκλήρωση του και ότι περισσότεροι από 1700 εργαζόμενοι της Google εργάζονται πάνω σε αυτό. Δεν πρόλαβε καλά καλά να συμπληρωθεί μία ώρα μετά το πέρας της press conference και η Google «αναγκάστηκε» να πάρει θέση μέσω του επίσημου Twitter account της εταιρείας. Εδικότερα, με το tweet που ανέβηκε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Google προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του D. Trump και να ρίξει φως στην όλη υπόθεση. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Google σε καμία περίπτωση δεν αναπτύσσει αυτή τη στιγμή κάποιο site με ανάλογο περιεχόμενο. Ωστόσο, μία από τις startup που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Google (και μάλλον κάπου εκεί θα μπουρδουκλώθηκε ο Trump), ονόματι Verily έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός εργαλείου (περιορισμένης κλίμακας )για το test απέναντι στον Κορονοϊό (στην ευρύτερη περιοχή του San Francisco), το οποίο θα διατεθεί αρχικά στους εργαζομένους στις δομές υγείας και θα είναι έτοιμο σε… μερικούς μήνες (και όχι σε λίγες μέρες). Η Verily λοιπόν ούτε κατά διάννοια δεν αναπτύσσει ένα site για όλους τους πολίτες των Η.Π.Α, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Verily ανέφεραν ότι εφόσον ανακοινώθηκε με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσουν να το διαθέσουν στο ευρύ κοινό.

    Σε ότι έχει να κάνει με τους 1700 εργαζομένους της Google που σύμφωνα με τον Trump έχουν σηκώσει μανίκια και εργάζονται ανελλιπώς πάνω στο… ανύπαρκτο site, η αλήθεια είναι ότι ενδεχομένως να αφορά σε ένα κάλεσμα που είχε κάνει πριν από μερικές μέρες μέσω των social media, o CEO της Google, Sundar Pinchai και αφορούσε στην εύρεση εθελοντών που θα βοηθούσαν στη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό. Τελικά, από ότι φαίνεται πρόεδρε αυτή τη φορά πιάστηκες… αδιάβαστος!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles