11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Eddy Cue, Apple: «Δε θα αργήσει το FBI να μας αναγκάσει να ενεργοποιήσουμε κάμερες και μικρόφωνα στα iPhone»

    Αν το FBΙ κερδίσει την υπόθεση ενάντια στην Apple σχετικά με το ξεκλείδωμα του iPhone 5c του ατόμου που ευθύνεται για το μακελειό του San Bernardino, τότε η κυβέρνηση δε θα αργήσει να εξαναγκάσει την εταιρεία ακόμη και να… ενεργοποιήσει κάμερες και μικρόφωνα στα iPhone για λόγους κατασκοπείας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών της εταιρείας, Eddy Cue, σε σχετικές δηλώσεις του.

    Το FBI είχε ζητήσει από την Apple να δημιουργήσει custom software το οποίο θα προσπερνά κάποιες ρυθμίσεις ασφαλείας στο iOS, ώστε να επιτρέψει στις αρχές να βρουν το password και να έχουν πρόσβαση στο iPhone 5c του δράστη του μακελειού. Όπως υποστηρίζει, ωστόσο, η Apple, αυτές οι τροποποιήσεις θα δημιουργήσουν επικίνδυνο προηγούμενο στη δημιουργία backdoors στα smartphones των χρηστών.

    Ο Cue μίλησε σχετικά με την υπόθεση στο ισπανόφωνο site Univision σημειώνοντας πάνω από 200 περιπτώσεις, στη Νέα Υόρκη μόνο, στις οποίες οι αρχές απαιτούν από την Apple να τους βοηθήσει να έχουν πρόσβαση σε συσκευές και δεν αφορούν φυσικά μόνο υποθέσεις τρομοκρατίας. “Πού θα καταλήξει αυτό; Κάποια μέρα θα θέλουν [η Apple] να ενεργοποιήσει την κάμερα ή το μικρόφωνο [του χρήστη]. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα, αλλά τι θα γίνει αν αναγκαστούμε;

    Eddy Cue, Jimmy Iovine, Apple, Beats Music, Code Conference

    Ο Cue συνέχισε αναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία ως παιδί μεταναστών: “Οι γονείς μου ήρθαν σ’ αυτήν τη χώρα για τα ίδια πράγματα, για να έχουν πολιτικές ελευθερίες, δημοκρατία. Είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Και το να δίνει κάποιος τόση δύναμη στην κυβέρνηση δεν είναι κάτι καλό”. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η Apple είναι εναντίον των τρομοκρατών και των εγκληματιών και θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση.

    Να σημειώσουμε ότι, όπως γράψαμε νωρίτερα, ο Edward Snowden χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς του FBI ότι μόνο με επέμβαση της Apple μπορεί να ξεκλειδωθεί το smartphone του μακελάρη του San Bernardino.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles