21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο εκκεντρικός Ρώσος Evgeniy Bogachev είναι ο πλέον καταζητούμενος cyber εγκληματίας στον κόσμο

    Την Κυριακή, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με τον Evgeniy M. Bogachev, όπου τον περιέγραφαν ως “τον πλέον καταζητούμενο cyber εγκληματία στον κόσμο” αλλά και συνεργάτη της ρωσικής κατασκοπείας. Η ιστορία των NYT περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκλήματα του hacker, οικονομικά στοιχεία όπως σπίτια, αυτοκίνητα, κότερα και φωτογραφίες του που κάνουν αίσθηση.
    evgeniy-bogachev

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο Bogachev καταζητείται εδώ και καιρό για την hacking δραστηριότητά του, καθώς έχει “απαλλοτριώσει” εκατομμύρια δολάρια από επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και έχει θέσει υπό τον έλεγχό του εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές. Το malware του GameOver ZeuS, τον έκανε κυριολεκτικά πλούσιο.Ο Bοgachev, σύμφωνα με την ιστορία των New York Times, πιστεύεται ότι συνεργάζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ήταν, άλλωστε, ένας από τους ανθρώπους που το 2016 επί προεδρίας Obama του επεβλήθησαν κυρώσεις ως απάντηση στην υπόθεση του ρώσικου hacking που είχε σαν στόχο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το άρθρο, ο 33χρονος Bοgachev ζει στην Ανάπα, μια υποβαθμισμένη πόλη-θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, έχει στην κατοχή του πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά προτιμά τα Jeep Grand Cherokee. Ένα διάστημα μάλιστα λεγόταν ότι είχε στην κατοχή του δύο βίλες στη Γαλλία και ένα στόλο πολυτελών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ώστε να μη χρειάζεται ποτέ να νοικιάσει όχημα στις διακοπές του. Έχει ακόμη στην κατοχή του ένα γιοτ, έχει σύζυγο και δύο παιδιά,ενώ είναι αρκετά εκκεντρικός.

    XXRUSSIA-HACKER-master768

    Σε φωτογραφία του στο Twitter φαίνεται να κρατά μία γάτα Βεγγάλης φορώντας λεοπάρ πιτζάμες και γυαλιά ηλίου εντός εσωτερικού χώρου, ενώ σε άλλη ποζάρει οδηγώντας γυμνός ένα γιοτ.

    Δεν υπάρχει καμία συμφωνία έκδοσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και έτσι και αλλιώς οι Ρώσοι δεν έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ σε αυτόν τον αγώνα εναντίον του hacking, οπότε ο Bogachev μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει την τεράστια περιουσία του. Προς το παρόν, υπάρχει αμοιβή 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το FBI για τη σύλληψη του και προσπάθεια για παρακολούθηση των κινήσεων του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles