23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ο έξυπνος επίδεσμος χρησιμοποιεί 5G και νανοαισθητήρες για να στέλνει δεδομένα στο γιατρό σας

    Η ιατρική είναι ένας τομέας που θα μπορούσε να επωφεληθεί πολύ από τα δίκτυα 5G και το IoT. Στην περίπτωση του “έξυπνου” επιδέσμου, φαίνεται πως είμαστε πολύ κοντά στο τελικό προϊόν.

    Smart Bandages

    Το Πανεπιστήμιο του Swansea είναι έτοιμο να ξεκινήσει δοκιμές εντός του 2018 για το πρώτο smart bandage, μια “γάζα” με ενσωματωμένους νανοαισθητήρες, οι οποίοι θα επικοινωνούν απευθείας με το γιατρό σας μέσω 5G δικτύων. Οι νανοαισθητήρες θα μπορούν να διαπιστώσουν την πορεία ανάρρωσης και επούλωσης μιας πληγής και να στείλουν ένα report στο γιατρό, ώστε να γνωρίζει την πορεία του ασθενή και το πόσο δραστήριος είναι (η ήπια φυσική δραστηριότητα επιτυχύνει την επούλωση). Ο γιατρός θα μπορεί να ενημερώσει τον ασθενή για την πορεία του αλλά και να του συστήσει κάποια δράση ή αγωγή.

    Ο επίδεσμος καθ’αυτός θα κατασκευάζεται μέσω 3D printing για μείωση του κόστους, εκτός από τους νανοαισθητήρες που θα κατασκευάζονται ξεχωριστά και έπειτα θα ενσωματώνονται σε αυτόν.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles