17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Elon Musk υποβαθμίζει την απειλή του Κορονοϊού και θεωρεί τα τροχαία ατυχήματα… πιο επικίνδυνα!

    Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν απέλπιδες προσπάθειες αυτή τη στιγμή για να μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του Κορονοϊού (COVID-19). Τα συστήματα υγείας πολλών χωρών βρίσκονται σε τρομακτική πίεση και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εξαναγκάζονται να παραμένουν στα σπίτια τους, λόγω του αυξημένου κινδύνου μόλυνσης (ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας). Παρόλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένοι που δεν φαίνεται να χαμπαριάζουν (και δεν μιλάμε μόνο για τους συντοπίτες μας που αψηφούν τις εντολές των αρχών υγείας), αλλά και εξέχουσες και προβεβλημένες προσωπικότητες από τον χώρο της τεχνολογίας, όπως ο Elon Musk, ο οποίος θεωρεί την απειλή του Κορονοϊού ως κάτι πολύ μικρής σημασίας και όχι και τόσο επικίνδυνο.

    Ο Elon Musk την Παρασκευή απέστειλε ένα mail στους εργαζομένους της SpaxeX, στο οποίο υποβάθμιζε τον κίνδυνο από τον COVID-19. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά o ιδρυτής της Tesla, δεν θεωρεί καν ότι ο Κορονοϊός θα πρέπει να τοποθετείται στη λίστα με τις 100 απειλές που θέτουν στις Η.Π.Α σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για εκείνον υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από τα τροχαία ατυχήματα, παρά από τον Κορονοϊό. Μάλιστα, σε ένα πρόσφατο του Tweet, ο ζάμπλουτος entrepreneur είχε χαρακτηρίσει τον πανικό που έχει προκληθεί από τον Κορονοϊό απολύτως… ηλίθιο. Φυσικά, οι απόψεις του έρχονται σε αντιδιαστολή τόσο με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Η.Π.Α, όπου ο πρόεδρος Trump προχώρησε στην κήρυξη εκτάκτου ανάγκης, όσο και με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών της χώρας, το οποίο δίνει έναν αγώνα αυτή τη στιγμή για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού στη χώρα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι ειδικοί επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις απόψεις του Elon Musk επικίνδυνες και χωρίς καμία επιστημονική βάση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles