12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Google Chrome μόλις έκανε διαθέσιμο ένα χαρακτηριστικό που θα αγαπήσετε

    Η Google και ο Chrome μας έκαναν ένα πολύ μεγάλο δώρο: τη δυνατότητα να περιηγούμαστε με ησυχία! Κι αυτό γιατί ο Chrome αποκλείει πλέον τα ενοχλητικά videos αυτόματης αναπαραγωγής από προεπιλογή. Η ενημερωμένη έκδοση, μέρος του Chrome 66, λανσαρίστηκε τώρα για εφαρμογές desktop και mobile του προγράμματος περιήγησης.

    chrome

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, με την ενημέρωση, δε θα χρειαστεί πλέον να κάνετε σίγαση χειροκίνητα σε ιστότοπους που προσφέρουν αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Αντίθετα, ο Chrome θα εμποδίζει τα videos να παίζουν στο σύνολό τους (να σημειωθεί ωστόσο ότι ταvideos που έχουν οριστεί για αυτόματη αναπαραγωγή χωρίς ήχο θα συνεχίσουν να παίζουν).

    Η μόνη εξαίρεση θα είναι οι ιστότοποι στους οποίους “έχετε δείξει προηγουμένως ενδιαφέρον για τα πολυμέσα που προσφέρουν”. Οπότε πρέπει να αναμένετε από sites όπως το YouTube, όπου πιθανότατα έχετε παρακολουθήσει πολλά videos στο παρελθόν, να συνεχίσουν να παίζουν κανονικά τα videos τους με αυτόματη αναπαραγωγή.

    Αυτό ισχύει και για την περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου (εκτός εάν έχετε αποθηκεύσει έναν ιστότοπο στην αρχική σας οθόνη), κάτι που είναι πολύ βολικό, καθώς μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να εντοπίσετε και να σβήσετε χειροκίνητα τον ιστότοπο που αναπαράγει ένα video, σε ένα mobile πρόγραμμα περιήγησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles