19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    O John Carmack, εμπνευστής των Doom και Quake, παραιτήθηκε από την Meta!

    O John Carmack έχει συνδεθεί με τη δημιουργία της θρυλικής εταιρείας id Software, η οποία άλλαξε για πάντα το πρόσωπο του gaming, με την κυκλοφορία εμβληματικών τίτλων όπως είναι τα Doom, Quake και Wolfenstein 3D. Μαζί με τον John Romero έβαλαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του είδους των first-person shooters, δίνοντας ουσιαστικά τη μορφή που το γνωστό genre έχει σήμερα. Ο Carmack ύστερα από μια πλούσια σταδιοδρομία στην id Software, από το 2013 εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος στην Meta (consulting CTO), υποστηρίζοντας το όραμα του Mark Zuckerberg για την ανάπτυξη ενός νέου VR και Augmented reality κόσμου… Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να πήγανε και πολύ καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα και έτσι ο εμπνευστής του Doom αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία του Mark Zuckerberg.

    Σύμφωνα με insiders, πριν να υποβάλλει την παραίτηση του, ο Carmack είχε κατακρίνει την Meta για τις επιδόσεις της στην ανάπτυξη της VR και AR τεχνολογίας. O ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του αναφέρει ότι αποχωρεί από τη Meta με «ανάμεικτα συναισθήματα», τονίζοντας ωστόσο ότι το Oculus Quest 2 βρίσκεται στο σημείο που εκείνος θα ήθελε. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να τα βάζει με τους υπευθύνους και τα ανώτερα στελέχη της Meta, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον προβληματισμό του για την κατεύθυνση που έχει πάρει η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Μάλιστα, όπως τονίζει η τεχνολογία του VR έχει πολλά να δώσει στον κόσμο και το αμέσως επόμενο διάστημα σκοπεύει να επικεντρωθεί στην δική του startup εταιρεία, η οποία (φυσικά) ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles