18.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
More

  Ο κ. Τέλης Καραμπέρης (TCL Communication – Regional Manager Βαλκανίων, Ισραήλ, Ρουμανίας & Μολδαβίας) σχολιάζει το MWC 2024 (Interview)

  Η TCL Communication είναι μια εταιρεία που πάντοτε δίνει δυναμικό παρών στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης και για αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από τη φετινή γιορτή της mobile τεχνολογίας. Δίνοντας έμφαση πάντοτε στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας, έτσι ώστε αυτή να φτάσει σε κάθε “σπίτι” και στα χέρια του κάθε χρήστη, η TCL οδηγεί τις εξελίξεις στο κομμάτι των displays (με τις επαναστατικές τεχνολογίες NXTPAPER και NXTVISION που υπάρχει στις οθόνες των tablets και των smartphones της), ενώ παράλληλα σημειώνει σημαντικά breakthroughs στην ειδική κατηγορία των Smart Glasses. Όλα τα παραπάνω βέβαια σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές, καθώς όπως προαναφέραμε πολιτική της TCL Communication είναι η mobile τεχνολογία να γίνει “κτήμα” όλων και όχι των λίγων και εκλέκτων. Με αφορμή το φετινό Mobile World Congress είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Τέλη Καραμπέρη (Regional Manager Βαλκανίων, Ισραήλ, Ρουμανίας και Μολδαβίας της TCL Communication), ο οποίος είχε την ευγενική καλοσύνη να μας μιλήσει για την παρουσία της TCL και να μας αναλύσει το πλάνο της για το κοντινό και το λίγο πιο… μακρινό μέλλον.    

  Τέλης Καραμπέρης – Regional Manager Βαλκανίων, Ισραήλ, Ρουμανίας και Μολδαβίας TCL Communication

  D.L.: Πως σας φάνηκε το φετινό MWC;

  Η συμμετοχή της TCL στο MWC 2024 ανέδειξε την τεχνολογική μας ικανότητα και καινοτομία, προσελκύοντας σημαντικό ενδιαφέρον και θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες.

  Η έκθεσή μας, ιδιαίτερα το λανσάρισμα των smartphones “50 Series” και της πρωτοποριακής τεχνολογίας 5G RedCap, υπογράμμισε τη δέσμευσή μας να κάνουμε το 5G προσβάσιμο σε όλους. Η «Σειρά 50», με τα κορυφαία μοντέλα TCL 50 5G και TCL 50 SE, μαζί με τα entry-level TCL 505 και TCL 501, τόνισε την αφοσίωσή μας στην παροχή συσκευών υψηλής ποιότητας, πλούσιων σε χαρακτηριστικά σε διαφορετικά price points.

  Η παρουσίαση του TCL LINKKEY IK511 σηματοδοτεί τη συνέχιση των εξελίξεων στις προτάσεις μας συνδεσιμότητας, ενώ η συνεχής πρόοδός μας στην τεχνολογία NXTPAPER υπογραμμίζει τις προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τις εμπειρίες προβολής. Επιπλέον, η ποικιλόμορφη γκάμα προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης τηλεόρασης Mini QD LED και καινοτόμων φωτοβολταϊκών οικιακών λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, απέδειξε το ευρύ οικοσύστημα και τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα.

  D.L.: Ποια είναι τα προϊόντα που παρουσίασε η TCL στη Βαρκελώνη;

  Τα σχόλια σχετικά με την παρουσία της TCL στο MWC 2024 ήταν συντριπτικά θετικά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας για τον εξανθρωπισμό της τεχνολογίας.

  Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συνεργάτες επαίνεσαν την εκτεταμένη τεχνογνωσία μας στις οθόνες, σημειώνοντας ιδιαίτερα την τεχνολογία NXTPAPER ως απόδειξη της ικανότητάς μας να ενσωματώνουμε την τεχνολογία απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή. Η υποδοχή των προσπαθειών επιτάχυνσης του 5G, ειδικά μέσω του RedCap 5G dongle, ήταν εξαιρετική, δείχνοντας την ετοιμότητα της βιομηχανίας για ευρεία υιοθέτηση του 5G.

  Επιπλέον, η έμφαση στην αποστολή της TCL να προσφέρει τεχνολογία σε προσιτή τιμή είχε μεγάλη απήχηση, αντανακλώντας τις βασικές μας αξίες της προσβασιμότητας και της καινοτομίας. Η εκδήλωση ανέδειξε επίσης τη δύναμη του οικοσυστήματός μας, από τις κινητές συσκευές έως την οικιακή ψυχαγωγία και τις βιώσιμες λύσεις, ενισχύοντας τη μοναδική θέση της TCL στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης σειράς προϊόντων που ενισχύουν την ανθρώπινη εμπειρία.

  D.L.: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το τεχνολογικό trend που θα δούμε να κυριαρχεί μέσα στο 2024;

  Το 2024, η TCL συνεχίζει να εξανθρωπίζει την τεχνολογία με μια εκτεταμένη σειρά έξυπνων συσκευών που ενσωματώνονται απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή.

  Πιστεύουμε ότι η καινοτομία αφορά την αναμόρφωση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, καθιστώντας την τεχνολογία πιο ανθρώπινη και προσβάσιμη. Με την εισαγωγή της πρωτοποριακής τεχνολογίας TCL NXTPAPER, τις σημαντικές εξελίξεις στη σειρά TCL 50 και τον εκδημοκρατισμό του 5G, η TCL μειώνει επίσης ενεργά το χάσμα μεταξύ της τεχνολογίας και της προσβασιμότητάς της.

  Μια συναρπαστική εξέλιξη είναι η ενσωμάτωση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης στις έξυπνες συσκευές μας. Τα γυαλιά RayNeo X2 AR είναι εξοπλισμένα με έναν βοηθό AI που υποστηρίζεται από ένα μοντέλο ChatGPT, ικανό να ερμηνεύει πολύπλοκα ερωτήματα και να παρέχει λεπτομερείς περιγραφές σκηνών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το εξελιγμένο επίπεδο ενσωμάτωσης AI σηματοδοτεί ένα άλμα προς μια πιο διαδραστική και ανταποκρινόμενη τεχνολογία που κατανοεί πραγματικά και βοηθά στις ανάγκες του χρήστη.

  Η TCL επικεντρώνεται στην προώθηση της εμπειρίας έξυπνων συσκευών μέσω AI, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα 5G με καινοτομίες όπως το RedCap 5G dongle. Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν απόδειξη της πεποίθησής μας ότι το μέλλον της τεχνολογίας έγκειται στην ικανότητά της να εξανθρωπίζει και να εξατομικεύει την εμπειρία του χρήστη. Αυτή η τάση αναμφίβολα θα συνεχίσει να διαμορφώνει τη βιομηχανία το 2024 και μετά.

  Στην TCL, η αποστολή μας παραμένει να εμπνεύσουμε το μεγαλείο δημιουργώντας τεχνολογία που ενδυναμώνει και συνδέει όλους παντού.

  D.L.: Ποιο είναι το πλάνο η τα μελλοντικά σας σχέδια αναφορικά με τις foldable συσκευές; 

  Επί του παρόντος, οι foldable συσκευές είναι ακριβές, καθιστώντας τις απρόσιτες για πολλούς. Προτεραιότητα της TCL είναι ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας, ώστε να είναι διαθέσιμη σε όλους. Ως εκ τούτου, οι R&D προσπάθειες μας στον τομέα των foldables εστιάζουν στην ανάπτυξη, βελτίωση και παροχή μιας εκδημοκρατισμένης foldable λύσης.

  Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογίες οθόνης για να προσφέρουμε στους πελάτες την καλύτερη εμπειρία οθόνης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων μας. Είμαστε παθιασμένοι με την παροχή οθονών με εκπληκτικά, καθηλωτικά γραφικά, με ζωντανά χρώματα και βαθιές αντιθέσεις, προστατεύοντας παράλληλα την όρασή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χαρτοφυλάκιό μας διαθέτει έναν αυξανόμενο αριθμό συσκευών με τεχνολογία NXTVISION και NXTPAPER ενσωματωμένη σε smartphone, φορητούς υπολογιστές και tablet.

  Επίσης, βελτιώνουμε και καινοτομούμε συνεχώς το smart wearables portfolio μας, αναπτύσσοντας οθόνες Micro OLED για να τελειοποιήσουμε τα έξυπνα γυαλιά μας με καθηλωτικές εμπειρίες θέασης. Επιπλέον, εργαζόμαστε ακούραστα για να φέρουμε το metaverse στις μάζες, επενδύοντας σε τεχνολογίες που ζωντανεύουν την επαυξημένη πραγματικότητα, τη μεικτή πραγματικότητα και την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

  D.L.: Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! 

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles