21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    O Callatrava σχεδιάζει τον – επόμενο- υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο στο Ντουμπάι!

    Το όραμα της κυβερνητικής κατασκευαστικής εταιρείας Emaar Properties στο Ντουμπάι παρουσίασαν εκπρόσωποί της και μαζί τα σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη του κόσμου στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης – που δεν έχει ακόμα όνομα- αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, ενώ αρχιτέκτονας είναι ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

    Dubai-Creek-Observation-Tower-by-Santiago-Calatrava-1

    Ο πρόεδρος της Emaar, Mohamed Alabbar ανακοίνωσε ότι ο ουρανοξύστης θα ξεπερνά τα 2717 πόδια (825 μέτρα). «Δεν θα σας πω ακριβώς πόσο ψηλός θα είναι αυτός το πύργος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είναι ψηλότερος από τον Burj Khalifa και θα ξεπερνά τα 2717 πόδια». 

    Το έργο θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 2,3 τετραγωνικών μιλίων στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι, θα φιλοξενήσει την World Expo του 2020, ενώ θα διαθέτει πληθώρα από εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, εστιατόρια και γυάλινα μπαλκόνια που θα περιστρέφονται γύρω από το τείχος του πύργου.

    Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου ουρανοξύστη θα είναι η συγκλονιστική θέα που θα προσφέρει στους «κατοίκους» ή επισκέπτες του, αφού σύμφωνα με τον Alabbar «πολλοί θέλουν να έχουν θέα όταν αγοράζουν ένα ακίνητο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles