27.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

  Ο κινηματογράφος έρχεται στο σπίτι: Η Sony παρουσιάζει τις νέες BRAVIA TV

  Η Sony ανανεώνει τη BRAVIA ως ένα εμπορικό σήμα για τη θέαση ταινιών για να ενισχύσει την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Με την εξάπλωση των υπηρεσιών streaming, η παρακολούθηση ταινιών με την άνεση του σπιτιού έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων της Sony, όπως οι ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, οι επαγγελματικές οθόνες και τα επαγγελματικά ακουστικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από επαγγελματίες στην παραγωγή ταινιών, επιτρέποντας στην εταιρεία να κατανοήσει σε βάθος τη βιομηχανία του κινηματογράφου και τις προθέσεις των κινηματογραφιστών και των δημιουργών περιεχομένου. Η νέα BRAVIA ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση της αληθοφάνειας του κινηματογραφικού περιεχομένου και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνετε ταινίες με την ίδια μαγεία της μεγάλης οθόνης. Με την ενοποίηση των τηλεοράσεων, των soundbar και άλλων τεχνολογιών home audio κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, η Sony στοχεύει στο να έχουν οι πελάτες έναν ολοκληρωμένο προορισμό για να απολαμβάνουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία με εκθαμβωτική ποιότητα εικόνας και επιβλητικό ήχο, όπως ακριβώς επεδίωκαν οι κινηματογραφιστές. Τα εναρμονισμένα χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός των τηλεοράσεων BRAVIA και των προϊόντων home audio BRAVIA Theatre διευκολύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουν και να συνδυάσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικιακής ψυχαγωγίας για μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία.

  Στο πλαίσιο του νέου BRAVIA line-up, η Sony θα κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα τηλεοράσεων σε 3 σειρές, με τη BRAVIA 9 να αποτελεί την κορυφαία, ικανή για υψηλή μέγιστη φωτεινότητα, βαθύ μαύρο, εξαιρετική αντίθεση και υπέροχα φυσικά χρώματα. Επιπλέον, με την νέα σειρά προϊόντων home audio BRAVIA Theatre, μπορείτε να απολαύσετε απρόσκοπτα τον απόλυτο οπτικοακουστικό πλούτο του κινηματογραφικού περιεχομένου στο σπίτι.

  Ο κινηματογράφος έρχεται σπίτι με τη BRAVIA

  Οι τηλεοράσεις BRAVIA βελτιστοποιούν έξυπνα το χρώμα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα για ένα οικιακό περιβάλλον προβολής που είναι πιο φωτεινό από έναν κινηματογράφο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η εμπειρία παρακολούθησης στο σπίτι είναι πιστή στο πώς ο δημιουργός οραματίστηκε την εικόνα του. Ένα από τα στοιχεία που επιτρέπει την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η υψηλή μέγιστη φωτεινότητα της BRAVIA 9 σε συνδυασμό με τον ακριβή έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού. Η εικόνα γίνεται ρεαλιστική με τα σωστά σημεία της οθόνης να φωτίζονται κατάλληλα, επιτρέποντας στον θεατή να ανακαλύψει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που έβαλε ο δημιουργός στη σκηνή, ειδικά στις λειτουργίες Studio Calibrated που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τις κορυφαίες υπηρεσίες streaming.

  Προσφέρουν βέλτιστη ποιότητα εικόνας για να απολαμβάνετε ταινίες στο σπίτι

  ・Επεξεργαστής XR

  Ο επεξεργαστής XR της Sony διαθέτει ένα σύστημα αναγνώρισης σκηνών που ανιχνεύει και αναλύει δεδομένα με μεγάλη ακρίβεια και, στη συνέχεια, βελτιστοποιεί την εικόνα για απόλυτο ρεαλισμό, ώστε να αναπαράγει την πρόθεση του κινηματογραφιστή.

  ・XR Backlight Master Drive

  Όπως η τεχνολογία ελέγχου οπίσθιου φωτισμού των επαγγελματικών monitor της Sony που χρησιμοποιούνται από κινηματογραφιστές, το XR Backlight Master Drive με έναν μοναδικό αλγόριθμο local dimming ελέγχει με ακρίβεια χιλιάδες LED για πραγματικά αυθεντική αντίθεση, ώστε να διατηρείται η λεπτομέρεια των σκιών στις πιο απαιτητικές σκηνές.

  ・Υψηλή μέγιστη φωτεινότητα 

  Φανταστείτε ένα λαμπρά ηλιόλουστο, χιονισμένο ορεινό τοπίο. Με υψηλότερη φωτεινότητα από ποτέ, οι εξαιρετικά φωτεινές τηλεοράσεις μπορούν να αναπαράγουν πιστά φυσικές σκηνές με απόλυτη λεπτομέρεια, ακόμη και στο πιο έντονο φως της ημέρας.

  ・X-Anti Reflection™ και X-Wide Angle

  Με το X-Anti Reflection, οι εικόνες είναι πιο ευκρινείς με λιγότερη αντανάκλαση και λάμψη που προκαλείται από το φως του ήλιου ή φωτιστικών σωμάτων, ώστε να μπορείτε να βλέπετε απόλυτο μαύρο σε φωτεινά περιβάλλοντα και να απολαμβάνετε καθαρές εικόνες χωρίς περισπασμούς. Η ευρεία γωνία X-Wide Angle εξασφαλίζει ότι οι εικόνες φαίνονται τόσο όμορφες από τα πλάγια όσο και από το κέντρο.

  Προσφέρουν βέλτιστη ποιότητα ήχου για να απολαμβάνετε ταινίες στο σπίτι

  Acoustic Multi-Audio+

  Οι νέες τηλεοράσεις BRAVIA 9 διαθέτουν Acoustic Multi-Audio+ και είναι οι πρώτες στον κόσμο6 με Beam Tweeter στην επάνω πλευρά και Frame Tweeter στα πλάγια για να αποδίδουν κινηματογραφικό ήχο surround. Κάθε ήχος προέρχεται ακριβώς από το σωστό σημείο.

  ・Voice Zoom 3

  Το νέο Voice Zoom 3 της Sony αναγνωρίζει τον ανθρώπινο διάλογο μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και ενισχύει ή μειώνει την έντασή του, ώστε ακόμη και οι μικροί διάλογοι να ακούγονται δυνατά και καθαρά. Λειτουργεί εξαιρετικά με τα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre.

  ・Acoustic Center Sync

  Το Acoustic Center Sync συγχρονίζει το ηχητικό σας σύστημα, όπως μια soundbar, με την τηλεόραση, έτσι ώστε ο ήχος να αντιστοιχεί ακριβώς με τη δράση στην οθόνη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με κινηματογράφο. Στους κινηματογράφους, τα ηχεία τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την οθόνη, η οποία έχει πολλές μικρές οπές, και ο ήχος που εκπέμπεται από αυτήν περνάει προς τα εμπρός, ώστε οι διάλογοι και οι ήχοι να συμπίπτουν με την εικόνα που προβάλλεται στην οθόνη και να ακούγονται από τη σωστή θέση. Όταν συνδυάζετε τις τηλεοράσεις BRAVIA και τα προϊόντα BRAVIA Theatre, η λειτουργία Acoustic Center Sync συγχρονίζει άψογα τον ήχο των ηχείων της τηλεόρασης και της μπάρας ήχου, δημιουργώντας μια κινηματογραφική εμπειρία όπου ο ήχος φαίνεται να προέρχεται απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

  Οι ρυθμίσεις για το Voice Zoom 3 και τη σειρά BRAVIA Theatre που είναι συνδεδεμένα με τη BRAVIA μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της νέας εφαρμογής BRAVIA Connect App (πρώην Home Entertainment Connect App), χωρίς να εμφανίζεται η γραμμή μενού στην οθόνη της τηλεόρασης κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας.

  Πλήθος λειτουργιών για την πιστή αναπαραγωγή της ποιότητας της εικόνας, όπως επιδίωκε ο δημιουργός, στο σπίτι

  Οι BRAVIA είναι εξοπλισμένες με λειτουργίες Studio Calibrated που αναπαράγουν την ποιότητα εικόνας που επιδιώκουν οι δημιουργοί κινηματογραφικού περιεχομένου στο σπίτι. Εκτός από την υφιστάμενη καθιερωμένη λειτουργία Netflix Adaptive Calibrated Mode και τη λειτουργία SONY PICTURES CORE (πρώην BRAVIA CORE) Calibrated Mode, η λειτουργία Prime Video Calibrated Mode είναι μια νέα λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες ακόμα περισσότερους τρόπους να απολαύσουν ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας, μέσα από το πρίσμα του δημιουργού. Με τη λειτουργία Prime Video Calibrated Mode, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν βέλτιστη ποιότητα εικόνας που βαθμονομείται αυτόματα σε ταινίες, σειρές και, για πρώτη φορά, σε ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις.

  ・Λειτουργίες Studio Calibrated

  · Netflix Adaptive Calibrated Mode

  · SONY PICTURES CORE Calibrated Mode (πρώην BRAVIA CORE Calibrated Mode)

  · Νέο Prime Video Calibrated Mode

  Τόσο οι τηλεοράσεις BRAVIA όσο και τα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre είναι συμβατά με το IMAX Enhanced, καθώς έχουν πιστοποιηθεί από την IMAX και την DTS® για να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την καλύτερη δυνατή IMAX εμπειρία ταινιών από το SONY PICTURES CORE (πρώην BRAVIA CORE) και επιλεγμένες ταινίες στο Disney+. Οι λάτρεις των ταινιών μπορούν να απολαύσουν βελτιστοποιημένη εικόνα και ήχο IMAX στις τηλεοράσεις BRAVIA και στα προϊόντα home audio BRAVIA Theatre με τη λειτουργία IMAX Enhanced, συμπεριλαμβανομένου του ήχου IMAX Enhanced με DTS:X. Επιπλέον, το SONY PICTURES CORE θα συμπεριλάβει επιλεγμένες σειρές από το Crunchyroll- μια υπηρεσία streaming που επικεντρώνεται στα anime. Αυτό θα προσθέσει μια σειρά από σειρές anime του Crunchyroll στους χρήστες με ένα πακέτο streaming που συμπεριλαμβάνεται.

  Οι BRAVIA υποστηρίζουν Dolby Vision® και Dolby Atmos® για απίστευτη φωτεινότητα, πιο έντονη αντίθεση, πλουσιότερα χρώματα και καθηλωτικό ήχο στο αγαπημένο σας ψυχαγωγικό περιεχόμενο μέσα από τις υπηρεσίες Disney+, Prime Video, Netflix και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming.

  Ελένη Σαραντάκη
  Ελένη Σαραντάκη
  Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles