17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ο Κορονoϊός θα αναγκάσει την Apple να μεταφέρει την παραγωγή της στην Ταϊβάν;

    Οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του Κορονοϊού στον κόσμο της τεχνολογίας είναι τεράστιες, καθώς εδώ και αρκετό καιρό πολλά από τα εργοστάσια που βρίσκονται στην Κίνα είτε έχουν κλείσει, είτε υπολειτουργούν. Με την Κίνα να αποτελεί ως γνωστόν την «ατμομηχανή» της παγκόσμιας παραγωγής στον κόσμο της τεχνολογίας πλέον πολλά από τα προϊόντα που ήταν προγραμματισμένα να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2020 πρόκειται να καθυστερήσουν. Η Apple ήδη βλέπει το συγκεκριμένο πρόβλημα να διογκώνεται για αυτό και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

    Συγκεκριμένα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής της στην Ταϊβάν εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αυτό το σχέδιο βέβαια δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την εταιρεία από το Cupertino, καθώς στην περίοδο του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Η.Π.Α και στην Κίνα είχε εξεταστεί έντονα το σενάριο της μεταφοράς της παραγωγής σε άλλες χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Ινδία και το Βιετνάμ. Αυτή τη στιγμή η Apple «καίγεται» για να μπορέσει να αποκαταστήσει την γραμμή της παραγωγής της και αυτό συμβαίνει γιατί έχει στα σκαριά την κυκλοφορία ενός budget-friendly iPhone, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο. Πολύ πιθανό βέβαια τα σχέδια του κολοσσού της τεχνολογίας να αλλάξουν από τη στιγμή που ο Κορονοϊός θα εξακολουθήσει να «ταλαιπωρεί» την Κίνα αλλά και όλη την υφήλιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles