18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο κόσμος είναι πολύ πιο μεγάλος απ’ ότι φαντάζεσαι στο trailer του The BFG

    Ακολουθώντας την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών, η Walt Disney Pictures έδωσε στη δημοσιότητα το trailer της μεταφοράς του βιβλίου «The BFG» του Roald Dahl στην οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Steven Spielberg.

    sdf

    Ο BFG (Mark Rylance) είναι ένας Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας που δεν μοιάζει με τους άλλους γίγαντες στην Χώρα των Γιγάντων. Με ύψος τα 7,3 μέτρα, μεγάλα αυτιά και αυξημένη αίσθηση της όσφρησης, ο Γίγαντας είναι πολύ καχύποπτος και τα κρατάει όλα για τον εαυτό του. Από την άλλη, γίγαντες σαν τους Bloodbottler (Bill Hader) και Fleshlumpeater (Jemaine Clement) διπλάσιοι στο μέγεθος και πολύ πιο τρομακτικοί, είναι γνωστοί για το γεγονός ότι τρώνε ανθρώπους, ενώ ο BFG προτιμάει να τρώει Snozzcumber και Frobscottle. Όταν φτάνει η Sophie στην Χώρα των Γιγάντων, ένα δεκάχρονο κορίτσι από το Λονδίνο, αρχικά φοβάται τον μυστηριώδη γίγαντα που την φέρνει στη σπηλιά του, όμως με το πέρασμα του χρόνου, αντιλαμβάνεται ότι ο BFG είναι πραγματικά ευγενικός και καλός, και καθώς δεν έχει ξανασυναντήσει ποτέ στη ζωή της γίγαντα, έχει πολλές ερωτήσεις να του κάνει. Ο BFG πηγαίνει μαζί με τη Sophie στην Χώρα των Ονείρων, όπου μαζεύει όνειρα και τα δίνει στα παιδιά, μαθαίνοντας της τα πάντα για τη μαγεία και το μυστήριο των ονείρων.

    Έχοντας μείνει και οι δυο μόνοι τους μέχρι να συναντηθούν, η αγάπη τους όλο και μεγαλώνει.  Όμως η παρουσία της Sophie στην Χώρα των Γιγάντων έχει τραβήξει την προσοχή των άλλων γιγάντων και όσο περνάει ο καιρός η ενόχληση τους μεγαλώνει. Σύντομα η Sophie και ο Γίγαντας φεύγουν για το Λονδίνο για να δούνε τη Βασίλισσα (Penelope Wilton) και να την προειδοποιήσουν για την τρομερή κατάσταση με τους γίγαντες. Όμως πρώτα πρέπει να πείσουν τη Βασίλισσα και την υπηρέτρια της (Rebecca Hall) ότι οι γίγαντες όντως υπάρχουν. Μαζί, σκέφτονται ένα σχέδιο για να απαλλαγούν από τους γίγαντες. Ο Steven Spielberg δήλωσε: «Είναι μια ιστορία που μιλάει για την φιλία, είναι μια ιστορία που μιλάει για την αφοσίωση και την προστασία των φίλων σου, και είναι μια ιστορία που δείχνει ότι ακόμα και ένα μικρό κορίτσι μπορεί να βοηθήσει έναν γίγαντα να λύσει τα μεγαλύτερα του προβλήματα».

    Σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg (Bridge of Spies, Schindler’s List, Saving Private Ryan) και σενάριο της Melissa Mathison (E.T.: The Extra-Terrestrial, The Black Stallion) βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, στο The BFG πρωταγωνιστούν οι Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Rafe Spall και Bill Hader.

    Το μυθιστόρημα του Roald Dahl εκδόθηκε πρώτη φορά το 1982 και από τότε μαγεύει αναγνώστες όλων των ηλικιών. Τα βιβλία του Roald Dahl, συμπεριλαμβανομένων και των «Charlie and the Chocolate Factory», «James and the Giant Peach» και «Matilda», έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το The BFG ήταν το αγαπημένο του Roald Dahl.

    Η ταινία The BFG θα βγει στις αίθουσες την 1 Ιουλίου 2016, όπου κλείνουν 100 χρόνια από την γέννηση του Roald Dahl.

    Δείτε το βίντεο:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles