18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Κύπριος καλλιτέχνης που δημιουργεί ξεχωριστά τατουάζ από ASCII characters!

    Τα σχέδια που είναι φτιαγμένα από χαρακτήρες ASCII (ASCII art) ήταν πολύ δημοφιλή τα προηγούμενα χρόνια σε online chats, forums και websites και κάποιοι τα χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα. Και μπορεί να ξεκίνησαν ως ανάγκη για τη δημιουργία εικόνων σε συστήματα ηλεκτρονικών πινάκων στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όμως αργότερα αποτέλεσαν μία “ιδιαίτερη” μορφή τέχνης.

    ASCII3

    Τώρα, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης τατουάζ μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά πορτρέτα από μελάνι, χρησιμοποιώντας μόνο τους 95 ASCII characters. Ο 31χρονος Ανδρέας Βροντής από τη Λεμεσό της Κύπρου συναρπάζει με τον τρόπο που διαχειρίζεται την ASCII art στα tattoos του. Άρχισε να πειραματίζεται πάνω στο είδος αυτό των τατουάζ το 2015 με ένα πορτρέτο του Τζον Λένον, με το οποίο κέρδισε βραβείο σε φεστιβάλ της Κύπρου. Από τότε έχει βελτιώσει την τακτική του, με τα τελευταία έργα τέχνης του να “κόβουν” την ανάσα.

    Ο ίδιος σημειώνει ότι, απ’ όσο γνωρίζει, είναι ο μόνος που κάνει ASCII tattoos στον κόσμο. “Δε θα ήθελα να αποκαλύψω τη δημιουργική μου διαδικασία καθώς μου πήρε πολλά χρόνια για να την αναπτύξω και να την τελειοποιήσω”, σημειώνει.

    ASCII

    Το σίγουρο είναι πάντως ότι, δεδομένου ότι η ASCII art χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς χαρακτήρες, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και χρειάζεται πολλή υπομονή.

    “Οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και τα γράμματα είναι τόσο κοντά το ένα στο άλλο, έτσι κατά μία έννοια δεν υπάρχει περιθώριο για σφάλματα”, σημειώνει. “Είναι μια μακρά διαδικασία και εξαντλητική. Μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί το τατουάζ και πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος.”

    ASCII2

    Τα έργα του, όπως βλέπετε είναι πραγματικά υπέροχα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles