22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Ο Κυριάκος Κόκκινος αναλαμβάνει το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

    Καθήκοντα Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2020 ο Κυριάκος Κόκκινος. Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υφυπουργού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα δρα, ως κεντρικός φορέας συντονισμού και υλοποίησης πολιτικών που διέπουν την έρευνα, την καινοτομία, αλλά και την ψηφιακή πολιτική.

    Ο νέος Υφυπουργός, ο οποίος πριν ένα περίπου χρόνο είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ), διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε θέματα τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς υπηρέτησε με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως την IBM και PwC, με αντικείμενο στην Επιχειρησιακή και Τεχνολογική Στρατηγική για Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην Πληροφορική.

    Ο Κυριάκος Κόκκινος υπηρέτησε επίσης ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων οργανισμών όπως του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Cyprus Investments Promotion Agency – CIPA), του ΚΟΤ, Αρχής Λιμένων Κύπρου, Στο Συμβούλιο Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και άλλους .

    Είναι κάτοχος Executive MBA in Strategic Management από το Henley Management College (UK) και BSc & MSc in Electrical/ Computer Engineering από το New Jersey Institute of Technology (ΗΠΑ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles