15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν πηγαίνει σινεμά

    Το 2014 η προσέλευση του κοινού στον κινηματογράφο κατέγραψε χαμηλό 20ετίας. Η έρευνα του PwC έδειξε πως όσοι πηγαίνουν κινηματογράφο στην τεράστια αγορά της Αμερικής, ξόδεψαν την περασμένη χρονιά κατά μέσο όρο 8.08 δολάρια. Σύμφωνα μ’ αυτή την έρευνα στην οποία πήραν μέρος 1044 άτομα, αυτό το νούμερο είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στον κινηματογράφο. Χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται εκείνοι που πληρώνουν ακόμη πιο ακριβό εισιτήριο για 3D και IMAX προβολές.

    TO GO WITH AFP STORY BY JAY DESHMUKHA p

    Η έρευνα συμπεραίνει πως η τιμή του εισιτηρίου είναι με διαφορά η αιτία που κάνει το κοινό να περιορίζει τις βόλτες του στους κινηματογράφους, παρά το γεγονός πως η οπτικοακουστική τεχνολογία έχει βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, ακόμα και οι ίδιες οι αίθουσες όπου γίνεται η προβολή, αφού πλέον μιλάμε, συνήθως, για υπερσύγχρονα multiplex. Φυσικά το VOD, το streaming, projects όπως το Netflix και το HBO έχουν παίξει κι αυτά τον ρόλο τους στην πτώση της προσέλευσης, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το 41% της έρευνας είπε πως οι ταινίες που είδε στις αίθουσες δεν τις βρήκε τόσο ενδιαφέρουσες. Λογικό είναι λοιπόν η απλή συνδρομή σε ένα καλωδιακό κανάλι να είναι ο δρόμος που πλέον επιλέγει το κοινό από μία ακριβοπληρωμένη μετριότητα.

    Το σινεμά από την άλλη κάνει προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα. Ανάμεσα στα όπλα που δοκιμάζει είναι αυτό του “super ticket” πακέτου, που μπορεί να σε βρει να βλέπεις μία ταινία με bonus το αναψυκτικό και το ποπ κορν, να παρακολουθήσεις μία πρεμιέρα ή να κατεβάσεις την ταινία όταν γίνει διαθέσιμη στο iTunes. Το πλέον ενθαρρυντικό πάντως είναι το γεγονός πως αν και οι μεγαλύτερες ηλικίες εγκαταλείπουν σιγά σιγά το σινεμά για την άνεση πιθανόν της τηλεόρασης, οι ηλικίες 18-30 δείχνουν πιο θετικοί στην ιδέα να συνεχίσουν να τιμούν τη μεγάλη οθόνη. 

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles