17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο μικρότερος “computer expert” στον κόσμο

    Ένα εξάχρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές φιλοδοξεί να γίνει ο μικρότερος “computer expert” στον κόσμο, καθώς ασχολείται με τον υπολογιστή της μητέρας του από την ηλικία των δύο ετών. Ο Wasik Farhan-Roopkotha, που έγινε έξι ετών τον Ιανουάριο, επιθυμεί τώρα οι δεξιότητές του να αναγνωριστούν από τη Microsoft, αλλά και τα Ρεκόρ Γκίνες.

    Από πολύ μικρός, είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τους υπολογιστές, ενώ έχει εξειδικευτεί σε πολλά δημοφιλή video games, όπως το Modern Warfare και το Metal Gear. Ξεκίνησε να γράφει στο Microsoft Word στην ηλικία των τριών ετών και να ασχολείται με τον προγραμματισμό αλλά και το κατέβασμα game emulators στην ηλικία των τεσσάρων. Έχει αποκτήσει ήδη κάποια γνώση της γλώσσας προγραμματισμού C++, ενώ μπορεί να γράψει κανονικά προτάσεις στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή στην ηλικία που άλλοι συνομήλικοί του μόλις μαθαίνουν να γράφουν τις πρώτες τους λέξεις.

    Όταν έφτασε στην ηλικία για να πάει στο σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να ενσωματωθεί στο τοπικό, οι γονείς του αποφάσισαν ότι πρέπει να διδάσκεται τα μαθήματα στο σπίτι. Τώρα, αναφέρει πως φιλοδοξία του είναι να εργαστεί στο μέλλον σε μια μεγάλη εταιρεία υπολογιστών. Παρά την ενασχόλησή του με τους υπολογιστές, πάντως, του αρέσει να παίζει με τα άλλα παιδιά ποδόσφαιρο ή να ακούει μουσική. Όσο για τη μητέρα του, ελπίζει, προς το παρόν, να μπορέσει ο γιος της να βρει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως ο “μικρότερος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών” στον κόσμο”.

    Πηγή: BBC

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles