16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Opera browser σε κινεζικά χέρια, έναντι του ποσού των 600 εκατ. δολαρίων!

    O Opera browser μπορεί να μην απολαμβάνει τη λαοφιλία άλλων browsers όπως είναι για παράδειγμα ο Chrome ή o Safari, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι λίγοι αλλά αρκετοί “φανατικοί” υποστηρικτές του. Οι fans λοιπόν του Opera browser μάλλον θα δυσαρεστηθούν όταν μάθουν ότι η ομώνυμη εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση της mobile και desktop version του Opera browser σε ένα group Κινέζων αγοραστών, οι οποίοι για να αποκτήσουν τον δημοφιλή browser δαπάνησαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Opera Browser 1

    Ανάμεσα στο group των επενδυτών που πλέον μπορούν να διαχειριστούν τον γνωστό browser είναι και η Kunlun Tech Co., μία εταιρεία με έδρα το Πεκίνο και η οποία εξειδικεύεται στην αγορά των εφαρμογών Android, ενώ παράλληλα ασχολείται με το ανεξάρτητο desktop app store, ονόματι Brothersoft. Πέραν του mobile και desktop browser της, η γνωστή εταιρεία θα πουλήσει και το κομμάτι της που ασχολείται με τον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών που αφορούν στην ασφάλεια και στην προστασία της ιδιωτικότητας. Είναι άγνωστο εάν ο Opera θα εξακολουθήσει να υπάρχει με τη μορφή που έχει σήμερα, ωστόσο εάν τελικώς οδηγηθούμε στην κατάργηση του, σίγουρα ορισμένα από τα ενδιαφέροντα features του θα λείψουν πολύ στους fans του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles