BREAKING

Ο Optane SSD της Intel, DC P4800X, λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος και ως... RAM

Η Intel παρουσίασε το πρώτο της προϊόν με 3D XPoint memory media, τον Optane SSD DC P4800XΕίναι διαθέσιμος με χωρητικότητα 375GB (κοστίζει $1520), ενώ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 750GB, και 1.5TB αλλά και σαν U.2.

Intel-SSD-DC-P4800X

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να προσαρμοστεί σε servers και να εκτελεί τις διεργασίες μιας βάσης δεδομένων έως και 10 φορές πιο γρήγορα. Πέρα από την ταχύτητα του SSD που η Intel αναφέρει ότι ανταποκρίνεται γρηγορότερα από 8 έως 40 φορές σε σύγκριση με τον P3700 SSD DC, σημειώνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επέκταση της μνήμης.

Σε συνδυασμό με το Memory Drive που υπάρχει στα chip Xeon, ένας δίσκος Optane SSD είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί σαν μια δεξαμενή μνήμης (memory pool) μαζί με τη DRAM χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι πιστεύει όσο το 90% της DRAM μπορεί να αντικατασταθεί από τον Optane SSD.

Σε ένα παράδειγμα, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα dual-Xeon server με 678GB RAM που διαχειριζόταν μια βάση δεδομένων MySQL των 675GB. Η εταιρεία άλλαξε τη RAM στα 128GB και πρόσθεσε δύο δίσκους Intel SSD DC P4800X των 375GB. Αμέσως μετά παρατηρήθηκε μια πτώση της τάξης του 20 τοις εκατό στην απόδοση της βάσης δεδομένων.

Με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα του Optane ένα σύστημα Xeon dual-socket θα μπορούσε να έχει 24 TB μνήμης, και σε ένα σύστημα quad-socket να φτάνει τα 48TB.

Η Intel ανακοίνωσε ότι οι Optane 3D θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για analytics, μηχανική μάθηση και βάσεις δεδομένων.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment